• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
Erdoğan Onay Verdi, AK Parti Harekete Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kamuoyunda `milletvekillerine kıyak` olarak adlandırılan ve büyük tartışmalara yol açan yasa teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. CHP , MHP ve BDP `nin imzasını çekmesiyle altında sadece 5 AK Parti Grup Başkanvekili’nin imzası kalan teklifin akıbeti Erdoğan’ın önceki gün kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmenin ardından netleşti. Erdoğan’ın da onayı ile AK Parti yönetimi düzenlemeyi yasalaştırma kararı aldı. Ancak Reyhanlı faciası nedeniyle düzenlemede “aceleci” davranılmaması benimsendi.

Öte yandan VIP yasa teklifinin, milletvekili araçlarının trafikte itfaiye araçları ile ambulanslar gibi ayrıcalıklı olmalarını sağlayacak ‘geçiş üstünlüğü’ maddesine Başbakan Erdoğan’dan itiraz geldi. Erdoğan’ın “sorunlu” gördüğü bu maddede, teklifin Genel Kurul’daki görüşmeleri sırasında rötuş yapılması planlanıyor. AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, yapılacak değişiklikle vekil araçlarının trafikte geçiş üstünlüğü “emniyet şeritlerini kullanma hakkı” ile sınırlı hale getirilecek.

Vatan`da yer alan habere göre AK Parti kurmayları, teklifin milletvekillerinin temsil niteliği bulunan programları için yaptıkları giderlerin Meclis bütçesinden karşılanmasını öngören “Temsil ödeneği” maddesinde de değişiklik yapılabileceğini söylediler. Bu düzenleme nedeniyle gündeme gelen “milletvekillerinin seçim bölgelerinde katıldıkları düğün ve festivallerde taktıkları altın ve dağıttıkları paralarda da Meclis bütçesinden ödenecek” iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan AK Parti kurmayları şu bilgileri verdi: “Genel Kurul’daki görüşmeler sırasında tartışmalara nokta koyacak şekilde ödeneğin uygulanmasına yönelik esas ve kriterlerin netleştirilmesi yönünde bir değişiklik yapılabilir.”

Bu arada, AK Parti`nin tekliften imzasını çeken muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin kanundan yararlanmasını engelleyecek bir formül olup olamayacağını değerlendirdiği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir