• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
İşte Reyhanlı İtirafları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hatay`ın Reyhanlı ilçesini kana bulayan saldırganlardan gözaltına alındıktan sonra Hatay Emniyeti`ne getirilen şahısların ilk sorguları tamamlandı. Zanlılar sorgularında her şeyi itiraf etti. Türkiye vatandaşı Ahmet M., gözaltındaki diğer kişilerden Nasır ve Yusuf ile keşif için Ankara `ya gittiklerini söyledi. `Yolumuzun üstü olduğu için Konya`ya uğradık` diyen Ahmet M, `Konya Selçuklu`daki Kule Plaza`nın otoparkında ve çevresinde keşif çalışması yaptık. Sonra da asıl hedefimiz olan Ankara`ya vardık` dedi.

Yenişafak`ta yer alan habere göre Ahmet M, ifadesinde şunları söyledi: `Tam güzergahı hatırlamıyorum ama gitmek istediğimiz yer olan Kocatepe Camii`nin yerini sorarak bulduk. Aracımızı caminin altındaki otoparka koyduktan sonra caminin içini gezdik, fotoğraf çektirdik. Ardından caminin altındaki alışveriş merkezini gezdik. Sanırım bir kaç saat geçmiş olması lazım.`

Kocatepe`nin bulunduğu bölgede keşif yaptıktan sonra Konya istikametine doğru hareket ettiklerini söyleyen iştirakçi Ahmet M, `15-20 kilometre Konya istikametine doğru gittikten sonra Kocatepe`yi kimseye sormadan tekrar bulup bulamayacağımızı anlamak için test yaptık. Geri döndük. Tekrar caminin etrafında bir kaç tur attıktan sonra Hatay`a geldik` diye ifade verdi.

İÇKİ DEPOSU DİYE YAPTIRMIŞLAR

Saldırıda kullanılan araçlara gizli bölme yaptığı için gözaltına alınan Mehmet G. ise ifadesinde, Nasır E. ve Yusuf B`nin 1 ay önce kendisine gelerek kaçakçılıkta kullanılmak üzere viski koymak için 2 adet 100`lük ek yakıt deposu yapmasını istediklerini söyledi. `Depoları yapmayı kabul ettim` diyen Mehmet G, `Araç başı bin 500 TL`ye anlaştık. Plakasız gelen 100`lük `Ford Transit` marka iki araca 3 bin TL karşılığında zula olarak tabir edilen depoları yaptım ve ekledim` dedi.

Gözaltındaki depo sahibi Nasrettin H. ifadesinde şunları anlattı: `Harbiye`deki depomu Mehmet K. ve Mehmet G. isimli şahıslara mayıs ayında kiraladım. Yıllık 2 bin 400 TL karşılığında anlaştık. Ve yanlış hatırlamıyorsa mayıs ayının ilk günlerinde bu iki kişi depoların kilitlerini değiştirdi.`

SAMANDAĞ HARBİYE ARASINDA MEKİK

Gözaltındaki şahısların bombanın geldiği Samandağ ve araçlara yüklendiği Harbiye arasındaki ulaşımını sağlayan kişinin Ergin Ö ise ifadesinde `11 Mayıs günü Nasır E`yi Harbiye`den alarak Samandağ`a götürdüm. Meydan Köyü`ne onu bıraktıktan sonra, Nasır E., bana öğleden sonra yanına birisinin geleceğini söyledi. Benden bu kişiyi Harbiye`ye bırakmamı istedi. 12 Mayıs günü ise aynı şahsı Harbiye`den alarak Samandağ`a getirmemi söyledi. Ben de söylediği gibi 12 Mayıs`ta Doğan Ö. ile birlikte 3 kişiyi alarak Samandağ`a götürdüm` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir