• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Sivas`ta 2 fakülte açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS  - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sivas’ta iki fakülte açacak.TOBB ETÜ Senatosu’nun  2013-10 sayılı kararı ile Sivas’a Teknoloji Fakültesi ile Ticari Bilimler Fakültesinin açılmasına karar verildi.

TOBB Mütevelli Heyeti tarafından da kabul edilen 2 fakülte için TOBB ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Sak tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na müracaat edildi.

Sivas TSO’ dan yapılan yazılı açıklamada TOBB ETÜ protokolü 4 Eylül’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milletvekilleri’nin huzurunda Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile TOBB ETÜ Genel Sekreteri Adem Şahin arasında imzalandığı belirtildi.

Üniversite kurulması için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilen Fuar Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı TOBB ETÜ’ye tahsis edilmişti. TOBB tarafından yaklaşık 50 milyon TL’lik yatırım ile Sivas’a kazandırılacak olan bu önemli proje için geri sayım başladı.( Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir