• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Siyonist Zindanlarda 26 Kanser Hastası Esir Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Vaid" Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Derneği, esir Mahmud Ebu Salih`in gırtlak kanserine yakalandığının anlaşılması üzerine işgal zindanlarında yatan esirlerden kanser hastası olan esirlerin sayısının 26`ya yükseldiğini açıkladı.

Vaid Derneği, bugün (14 Mayıs Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiriye göre, 25 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve bu sürenin 11 yılını yatan El-Halil vilayetine bağlı Dura beldesi sakinlerinden esir Mahmud Ebu Salih`in tıbbi ihmale maruz kaldığı ve yavaş yavaş ölüme terk edildiği ifade edildi.

Bildiride, daha önce de birçok Filistinli esirin aynı akıbeti paylaştığına dikkat çekilerek, Meysera Ebu Hamdiyye`nin işgal zindanlarında kanser ve tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Filistinli esirler arasında kanser ve benzeri ölümcül hastalıklara yakalananların oranında artış olmasının dikkat çekici olduğunu belirten Vaid Derneği, Dünya Sağlık Örgütü`nü ve Kızılhaç`ı İsrail cezaevlerindeki kanayan yarayı durdurmaya davet etti.

Vaid Derneği, İsrail`in esirlerin ölümüne yol açacak sağlık problemlerini ciddiye almadığını ve uluslararası örgütlerin de bu durum karşısında sessiz kaldığını söyledi.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir