• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Stoltenberg:  Rusya büyük bir bedel ödeyecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkanlar;

RUSYA BEDEL ÖDEYECEK

Bu hata yüzünden Rusya bedel ödeyecek. Burada daha fazlasını yapmak için hazır olmalıyız. Biz de bedel ödeyebiliriz, ona rağmen yapmalıyız çünkü uzun bir süreç bu. Rus vatandaşlarına çağrım; bu Rusya'yı dünyada daha saygın hale getirmeyecek, çocuklarınız için daha güvenli hale getirmeyecek. NATO karşılık gücü unsurlarını, karada denizde faal hale getiriyoruz. Müttefiklerimiz binlerce askeri, ittifakın Doğu kanadına gönderdi.

Rusya'yı saldırıyı derhal durdurmaya, tüm birlikleri Ukrayna'dan çekmeye ve diyalog yoluna geri dönmeye çağırıyoruz. Biz Ukrayna'ya destek sağlıyoruz. NATO Ukrayna'ya siber savunma konusunda da yardım ediyor. Çıkabilecek daha büyük bir krizi engellememiz gerekiyor. Tüm müttefikler ve her NATO toprağını sonuna kadar korumaya hazırız.

Biz her müttefiki korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Gürcistan, Moldova ve Bosna Hersek gibi ülkelere daha fazla destek vermeliyiz. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri yolu desteklemeliyiz. Güçlü bir trans atlantik bağı olmadan Avrupa güvende olamaz.

UKRAYNA'YA HAVA SAVUNMA  SİSTEMİ DESTEĞİ!

İttifak Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah desteği sağlayacak.

KİEV'E YAKLAŞIYORLAR!

Şu anda gördüğümüz tam teşekküllü bir işgal. Havadan, karadan ve denizden saldırı yapıyorlar. Şu anda Kiev'e yaklaştıklarını görüyoruz. Aynı zamanda verilen mesajları duyuyoruz. Bunlar ciddi şekilde amaçlarının hükümeti değiştirmek yönünde olduğunu gösteriyor. Durumu yakından takip ediyoruz ancak hala akışkan bir durum olduğunu söyleyebilirim. Ukrayna güçleri cesurca savaşıyor ve aslında işgal eden Rus güçleri üstünde ciddi hasarlar yarattılar. Ancak akışkan bir durum ve sürekli değişiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir