• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, yaşlıları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, çalışmaları kapsamında kent merkezinin farklı mahallelerinde ikamet eden yaşlıları ziyaret etti.

Ziyaretlerde yaşlılarla yakından ilgilenen Durmaz ve heyeti, yaşlı vatandaşların tavsiyelerini dinleyerek hayır dualarını istedi.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok sevindiklerini belirten Batmanlı yaşlı vatandaşlar, heyete teşekkür edip dualar etti.

“Yaşlılar yılın bir günü değil her gün hatırlanmalıdır”

Yaşlı vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, “HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, kent merkezinde ikamet eden bazı yaşlı amcalarımızı ziyaret ederek onların hal ve durumlarını sorduk, tavsiye ve nasihatlerine kulak verdik. Zaman zaman benzer ziyaretler yapıyoruz. Mensubu olmakla iftihar ettiğimiz İslam medeniyeti, yaşlılara her zaman gereken sevgi, saygı ve şefkatin gösterilmesi gerektiğini bizlere öğretir. Bizler de bu öğretiler doğrultusunda hareket etmeye gayret gösteriyor, ihtiyarlarımızı unutmuyoruz. Yaşlılarımızın özel günlerde hatırlanmaları, ziyaret edilmeleri güzeldir. Ancak sadece yılın bir günü değil sürekli hatırlanmaları gerekir yaşlılarımızın.” şeklinde konuştu.

“Yaşlılar tecrübesi olan çınarlar, bizi biz yapan değerlerdir”

Yaşlılığın herkesi bekleyen bir hakikat olduğuna dikkat çeken Durmaz, “Yaşlılık hepimizi bekleyen bir hakikattir. Garantisi yok ancak ömür iktifa ederse bir gün hepimiz yaşlanacağız. O zaman imtihanımız belki daha zorlu olacak. O günler gelmeden bu günlerin kıymetini bilmemiz lazım. Peygamberimizin dediği gibi ihtiyarlık gelmeden gençliğin kıymetini bilmek gerekir. Dinimiz, gençliğe de ihtiyarlığa da ehemmiyet göstermiştir. Bu nedenle bizler ihtiyarlarımıza saygı göstermeyi, onların yanında edeple davranmayı vazife bilmişiz. Yaşlılarımız, hayatta tecrübesi olan çınarlar ve bizi biz yapan değerlerdir. Geçmişte millete ve memlekete hizmet etmiş şahsiyetlerdir. Bugüne kadar onlardan çok şey öğrenmişiz. Bu açıdan inşallah bizler bundan sonra da yaşlılarımızın yanında bulunmaya, onları sormaya, hayır dualarını almaya ve hayat tecrübelerinden faydalanıp nasihat ve tavsiyelerine kulak vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir