• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
Hava-İş, Türk Hava Yolları`nda grev başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Hava Yolları (THY) yönetim binası önünde toplanan Hava-İş sendikası üyeleri, ``THY`de grev var" yazılı pankartı binanın girişine astı.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yaptığı konuşmada, THY ile yapılan 24 dönem toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrasında aldıkları grev kararını uygulama aşamasına geldiklerini söyledi.

Polis, THY yönetim binası ve Atatürk Havalimanı`nda güvenlik önlemi aldı.

THY yetkilileri ise, grev nedeniyle uçuşlarında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.

GREVE KATILAMAMA KARARI

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), THY yönetimi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası`nın greve çıkma kararına katılmama kararı aldığını bildirdi.

TALPA`dan yapılan yazılı açıklamada, "Grev konusunda yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak, son dakikaya kadar yürüttüğümüz görüşmelerimiz neticesinde greve katılmama kararı aldık. Üyelerimizin uçuş emniyetinden taviz vermeden alacakları her türlü bireysel kararlarına saygı duyarız" ifadesi kullanıldı.  

THY’DEN HAVA-İŞ’E SUÇ DUYURUSU

Hava-İş Sendikası’nın başlatacağı grev öncesi bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, sendikanın uçuş personelini arayarak baskı yaptığını ve sendika hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir