• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Sivas`ta  çiftçiler unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS  - İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Seminer Salonunda düzenlenen programa İl Müdürü İhsan Aslan, Sivas Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Sivas Kadın Çiftçiler Derneği Başkanı Birgül Canikligil, sivil toplum kuruluşları başkanları, köy muhtarları ve müdürlük personelleri katıldı.

 

 

Ekrem Dikmen’in Ney dinletisiyle başlayan programın ardından Sivas Kadın Çiftçiler Derneğince hazırlanan slayt gösterisi yapıldı. Dernek Başkanı Birgül Canikligil derneğin kuruluş öyküsünü ve amaçlarını içeren bir konuşma yaptı.

 

 

Konuşmanın ardından kürsüye geçen Cumhuriyet Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eleroğlu Sivas Kadın Çiftçiler Derneğine verdikleri desteği anlatarak, Sivas iklimine uygun olduğunu düşündüğü Kurt Üzümü ve Yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi.

 

 

Sivas Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aktaş’ın selamlama ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladığı konuşmasının ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan  yaptığı konuşmada kısaca Sivas tarımını değerlendirdi.

 

 

İl Müdürü İhsan Aslan  konuşmasında “Bu anlamlı günde çiftçi dediğimizde ilk akla gelen üretimdir. Genel olarak üretimi değerlendirdiğimizde AB ülkeleri arasında 1.sırada, dünyada 7.sıradayız. Sivas’ta bakıldığında tohumluk patates üretiminde Türkiye’de 1.sırada, hayvansal üretimde 3.sırada, bal üretiminde 3.sırada, alabalık üretiminde 5.sırada ve büyükbaş hayvan sayısı olarak 6.sıradayız. Bitkisel üretime de bakarsak buğdayda ve şeker pancarında 3.sıradayız. Genel olarak bakıldığında üretim olarak Türkiye’de iyi bir yerdeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

Aslan, Sivas’ta ürünlerin işlenmesinde kaynaklanan sıkıntıların olduğuna dikkat çekerek,” Tarıma dayalı sanayinin daha çok geliştirilmesi, istihdamın arttırılması ve oluşacak katma değerinde Sivas’ta kalmasının sağlanması gerekmektedir. 2012 yılında bir kuraklık yaşadık ancak bu yıl bahar yağışlarının olmasıyla daha hayırlı ve bereketli bir yıl geçeceğini bekliyoruz. Emeğini harcayarak, alın teri dökerek üretimde bulunan; ülkemizin beslenmesine direk katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin dünya çiftçiler gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.(Veysi Siyah-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir