• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Düşen F-16 İle İlgili Merak Edilen Detaylara Ulaşıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy`un hayatını kaybettiği kazada, pilotun uçağı fırlatma koltuğu ile terk ettikten sonra paraşütünün açıldığı, ancak koltuğundan ayrılamayarak yere çakıldığı tespit edildi.

Dün saat 14.15`de Osmaniye merkez Zorkun ve Yarpuz Yaylaları bölgesine düştüğü haberi ile birlikte havadan ve karadan asker, polis ve köylülerden oluşan yüzlerce kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında bölgenin sık ormanlarla kaplı ve havanın sisli olması nedeniyle zor anlar yaşandı. Arama-kurtarma çalışmasında, saat 18.00 sıralarında bazı uçak parçalarına rastlandı. Ancak havanın kararması, yağış ve etkili olan sis nedeniyle bu çalışmalar güçlükle yürütülebildi.

Aramaya katılanlar, "Hamza Üsteğmen" diye megafonlarla ya da bağırarak pilottan bir cevap gelmesini umut etti. Önce uçağın enkazına, daha sonra da pilotun kask ve cesedine ulaşıldığında aradan 8 saat geçmiş oldu. Arama ekipleri ve kriz masası arasındaki telsiz görüşmelerinde son anons `Maalesef eks` denilerek noktalandı.

Osmaniye AFAD ile Amasya Merzifon Hava İndirme Ekibi tarafından Üsteğmen Gümüşsoy`un cansız bedeni, saat 22.30 sıralarında Zorkun Yaylası ile Keldaz Dağı arasındaki Ağanın Suyu mevkiinde uçağın enkazına 300 metre uzaklıkta ağaçlık alandaki toprak zeminde bulundu.

Uzmanlar koltuktan ayrılma işleminin otomatik gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Ancak bu durumda bir arıza yaşanmış olabilir. Pilot manuel olarak kemerlerini çözebiliyor. Belki irtifa buna yetmedi veya Üsteğmen Gümüşsoy atlamanın etkisi ile baygınlık geçirerek koltuktan kendi ayrılamamış olabilir." diye konuştu.

Gece 23.30 sıralarında askeri helikopterle olay yerinden alınarak Adana İncirlik Üssüne, oradan da ambulansla Adana Adli Tıp Merkezi`ne götürülen Pilot Hamza Gümüşsoy`un Adana Adli Tıp`taki incelemesinde, kalça kemiklerinde kırıklar, başında koltuğun demirlerine çarpması sonucu darbe izleri bulunduğu bildirildi. Pilot’un ayrıca yüksek irtifada nefes almasını sağlayan oksijen maskesinin hortumunun da fırlatmadan oluşan basınç farkı nedeniyle boynuna sarılı olduğu tespit edildi.

CİHAN
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir