• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
Afetzede vatandaştan örnek davranış: Yarısını iade etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz ocak ayında kentte etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının ardından birçok iş yeri, halı saha, ev ve ahırın çatılarında kar birikmişti. Biriken kar kütleleri nedeniyle de birçok iş yeri, halı saha, ev ve ahırın çatıları çökmüştü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle geçtiğimiz Şehitkamil ilçesindeki eski uzay çatılı pazaryeri olan otoparkın çatısının çökmesi sonucu çatı altındaki 30 araçta maddi hasar meydana gelmişti.

Kent merkezindeki mağduriyetlerin yanı sıra köylerde ahır ve çadırların çökmesi sonucunda onlarca küçükbaş hayvan telef olmuş, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrika ve depoların çatısında da zarar oluşmuştu.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin çatısı da üzerinde biriken kar kütlesi nedeniyle çökme riskine karşı kapalı alanı yaya geçişlerine kapatılmıştı.

Kar yağışının ardından ev, iş yeri, araç ve ahırlarında zarar oluşanların mağduriyetlerinin giderilmesi ve zararlarının karşılanması için Gaziantep Valiliğinin talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce destek verildi.

Bu kapsamda İslahiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle zarar gören bir vatandaşa da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kendisine destek olarak 8 bin TL verildi. Kendisine verilen desteğin yarısını tekrar iade eden vatandaş, örnek bir davranış sergiledi.

İslahiye Kaymakamlığına bir dilekçe yazan vatandaş dilekçesinde, “İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Ülkemizde yağan yoğun kar yağışından dolayı İl Afet ve Acil Müdürlüğünce 8 bin TL tarafıma yatırılmış olup 4 bin TL’sinin yeterli olduğundan tarafıma yatırılan paranın geri kalan 4 bin TL'sini tekrar kurumunuza iade etmek istiyorum.” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaşın bu örnek davranışı ise takdir topladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu milletin külüne üflesen altından iman çıkar. İslahiyede kardan zarar gören hemşehrimiz AFAD’ın verdiği paranın yarısını iade etti.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 

 

 

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir