• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
`Siyasi Cinayetleri TUSHAD İşledi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Malatya 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, tanık İlker Çınar görüntüsü karartılarak ifade verdi.

1954 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan TUSHAD yani Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi`nin Ergenekon terör örgütünün silahlı kanadı olduğunu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu Muammer Aksoy ve Gaffar Okan suikastlerinin de TUSHAD bünyesindeki `Siyah Kuvvetler` tarafından yapıldığını iddia etti.

TUSHAD`ın misyonerliğe karşı da suikastler düzenlediğini belirten Çınar, Hrant Dink, Rahip Santaro ve Zirve yayınevi cinayetlerinin bunun sonucu olduğunu kaydetti.

JİTEM´in kurulmasıyla Güneydoğu`da faili meçhullerin başladığını söyleyen Çınar, davanın sanıklarından Abdullah Atılgan`ın da JİTEM mensubu olduğunu iddia etti.

TUSHAD’a girdikten sonra Eşref Bitlis ve Turgut Özal`ın suikast sonucu öldürüldüğünü bizzat duyduğunu söyleyen Çınar, Turgut Özal`a kalp krizi geçirmesi için radyoaktif ilaçlar verildiğini ancak ilaçların kim ya da kimler tarafından ne şekilde verildiğini bilmediğini belirtti.

Tanık Çınar ayrıca bu gizli yapının son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik düzenlenmek istenen suikast planı ile açığa çıktığını iddia etti.

İlker Çınar, önceki duruşmada talimatları Hurşit Tolon`dan aldığını ve eğitmeninin de Levent Ersöz olduğunu öne sürmüştü.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir