• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Vali Aydın, `Ahmet Aydın`ı yeniden eğitime kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Ak Parti Milletvekili Osman Ören, Prof Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof Dr. Yasin Aktay ile birlikte sabah erken saatlerinde İhsan Süreyya Sırma Ortaokulu’nu ziyaret ettiler.

 

Okul bahçesinde Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sağlam, okulu müdürü, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Aydın ve beraberindekilere, öğrenciler tarafından gül takdim edildi.

 

Kendi adının bu okula verilmesinden büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Vali Aydın’ a teşekkür ettikten sonra öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Siirt’in Pervari ilçesinde doğdum. Çok zor şartlar altında okuduk. At sırtında Pervari ilçesinden, Siirt’e iki günde gelirdik. Akşam gaz ocağı altında ders çalışırdık. Çok şükür son zamanlarda yapılan eğitim yatırımları ile artık okullarımız fiziksel olarak çok iyi durumda, teknolojinin tüm nimetleri var ve öğrencilerimiz bunlardan en iyi şekilde yararlanıyorlar. Bunun kıymetini bilin ve çok çalışın.” dedi.

 

Sırma, öğrencilere okumanın önemine ilişkin tavsiyelerde de bulunarak, yazdığı kitapları okula göndereceğini ve yakın bir zamanda öğretmen ve öğrencilere konferans vereceğini sözlerine ekledi.

 

Okuldaki sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle bir araya gelen Vali Aydın ve beraberindekiler, öğrencilerle sohbet ederek çeşitli sorular sordu. Öğrencilerle birlikte türküler söyledi.

 

Vali Aydın 5. sınıfta öğrencilerle sohbet sırasında, sınıf defterinin incelemesi sırasında, Ahmet Aydın adında bir öğrenciyi fark etti. Ancak sınıf öğretmeni bu öğrencinin çeşitli sebeplerle 4 aydır okuldan uzaklaştığını ve eğitime ara verdiğini belirtti.

 

Bunun üzerine harekete geçen Vali Aydın, okulla irtibatını kesen öğrenci Ahmet Aydın’ın Aydınlar yolu üzerinde bir fırında çalıştığını tespit ederek, heyetle birlikte fırında çalışan Ahmet Aydın’ ı ziyaret edip bir süre sohbet etti.

 

Bu öğrencinin tekrar eğitime kazandırılması için her türlü maddi ve manevi desteğin verileceğini belirten Vali Aydın, öğrencinin babasının da ikna edildiğini, maddi olarak ne gerekiyorsa her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

 

Vali Aydın, burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine talimat vererek, eğitimini yarıda bırakan diğer öğrencilerin de eğitime kazandırılması için çalışmalara ağırlık verilmesini, özelikle Kızların Eğitimi Projesi (KEP) kapsamında öğretmenlerden oluşan ikna ekiplerinin daha aktif çalışmalarını istedi.

 

Vali Aydın, ayrıca çeşitli sebeplerle eğitime devam edemeyen ortaöğretim çağındaki çocukların Açık Öğretim Lisesi’ne kayıtlarını yaptırması halinde, Valilik olarak tüm eğitim masraflarını karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Okula tekrar devam edeceği için çok mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Ahmet Aydın, “En kısa sürede tekrar okuluma, arkadaşlarıma kavuşacağım için heyecanlıyım. Derslerime daha çok çalışacağım.” dedi. (Hamza Kezer – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir