• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Diyarbakır'da kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da 4. Kez düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek’in katılımıyla açıldı. Kitap fuarında 150 yayınevi kitaplarını kitapseverlere sergileyecek.

 

Açılışta bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır’da çok sayıda yatırımın gerçekleştirildiğini belirterek,  Ali Emiri’nin, Ehmedi Xanê’nin, Selhaddin-i Eyyubi’nin, “Türk, Kürt, Çerkez, Arap ayrımı yapmadan kültürümüze, toplumuza insanların rahat yaşaması için geçmişte hizmet yaptılar. İnşallah bu çalışmalar ve güzellikler devam edecektir. Diyarbakır layık olduğu yere gelecektir”  ifadelerini kullandı.

 

TÜYAP Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarın barış ve kardeşlik havası içinde geçmesi temennisinde bulunarak,  gerçekleştirilecek fuara, yaklaşık 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun misafir olacağını söyledi

 

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral ise Diyarbakır’ın her zaman bölgede yayıncılığın merkezi olduğunu belirterek, ilk vilayet gazetesinin Diyarbakır’da yayınlandığını söyledi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Durmaz, yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesiyle beraber Ortadoğu coğrafyasının kültür, edebiyat, sanat ve tarih derinliği bakımından cazibe merkezi olan Diyarbakır’da düzenlenen fuarın medeniyetlerin buluşmasına vesile olacağını söyledi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek’te, fuarda yapılacak etkinlik buluşmalarının Ahmed Arif adına yapılmasının anlamlı olduğunu dile getirdi.

 

TÜYAP’ın pek çok kentte kitap fuarı düzenlediğini belirten İpek, bu kitap fuarlarının da en önemlisinin Diyarbakır’da düzenlenen Kitap Fuarı olduğunu ifade etti.

 

Diyarbakır fuarında daha fazla Türkçe ve Kürtçe dilinin buluştuğuna dikkat çeken İpek, “Çünkü Diyarbakır'ın nüfusu çok daha fazla gençtir ve bu tür fuarlara çok daha fazla ihtiyacı bulunuyor. Bugün kara kıştan bahara geçiyoruz” dedi.

 

Kitapseverler, kitap fuarını 14-19 Mayıs tarihleri arasında gezebilecek. (Osman İçli-Hüseyin Yalçın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir