• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaçırılanlardan 4`ü Yurda Döndü, 4`ü Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan`da elverişsiz hava şartları nedeniyle 21 Nisan`da Pakistan sınırına yakın bir bölgede zorunlu iniş yapan helikopterde bulunan 8 Türkiyeli, Taliban tarafından kaçırılmıştı.

Kaçırılan mühendislerden 4’ü, 2 gün önce serbest bırakılmıştı. Taliban diğer 4 Türk`iyeliyi daha bugün serbest bıraktı.

Taliban, rehin alınan Afgan mütercim ile biri Rus diğeri Kırgız 2 pilotun serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Yurda döndüler

İki gün önce serbest kalan Nurettin Koştur, Erkan Kaya, Abdülbaki Aslanhan ve Milayim Çelik, THY’ye ait tarifeli uçakla saat 15.00’da İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı’na gelen mühendislerden Abdülbaki Aslanhan’ı kardeşi ve yeğenleri karşıladı. Yakınlarıyla kucaklaşan Aslanhan, hasret giderdi.

Serbest kalan Türkiyeli mühendislerden Erkan Kaya, “Çok sıkıntı çekmedik. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz sağ olsun” dedi.

Abdülbaki Aslanhan ise hala Taliban’ın elinde olan diğer 4 mühendisle ilk 16 gün birlikte olduklarını, ancak sonrasında görmediklerini belirterek, kendilerine yönelik herhangi bir kötü muamele olmadığını söyledi.

Öte yandan, havalimanında pasaport işlemleri sırasında Nurettin Koştur bir problem yaşadı. Problemin çözülmesinin ardından Türkiyeli mühendisler, Adana’ya gitmek üzere İç Hatlar Terminali’ne geçti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir