• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köy-Der`den Balpınar Belediyesi`ne Anlamlı Plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy Mezra Beldeler ile Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (Köy-Der), Batman merkeze bağlı Balpınar (Girésira) Beldesi`nde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde kendilerine her türlü desteği sağlayan belediyeye teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
Ziyaret Umreden yeni gelen Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Geylani’nin evinde gerçekleşti. Ziyarette Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, Köy-Der Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şimşek ve Köy-Der Genel Sekreteri Vedat Yavuz hazır bulundu. Ziyaret esnasında Geylani İslami hassasiyetlere her zaman değer verdiklerini ve hiçbir zaman bu hassasiyetlerden uzak kalmadıklarını belirtti.
 
Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş yaptıkları etkinlikler de kendilerine yardımcı oldukları için Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani’ye ve belediye çalışanlarına plaket hazırladıklarını belirtti. Güneş hazırlanan plaketi Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani’ye teslim etti.
 
Başkan Geylani ve belediye çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Güneş, bir hatıra olması için bu plaketi hazırladıklarını söyleyerek, “Bu tür etkinlikler ile insanlar Peygamberlerini daha iyi tanıyor. Peygambere daha bir muhabbetle yaklaşıyor” dedi.
 
Güneş konuşmasının devamında “Zamanımızda insanlar Hz. Peygamber’in (sav) ismi anıldığında kendisine bir salâvat çekerek hatırlıyorlar. Hâlbuki Peygamberin hayatın merkezinde olması lazım. Etkinlik yaptığımız birçok köyde İslami atmosferin oluştuğunu fark ettik. Onun için bu tür etkinliklere önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Nasıl ki Peygamber (sav) peygamberlerin üstünüyse onun ümmeti de diğer ümmetlerden üstündür” ifadelerini kullanan Başkan Geylani ise, “Peygamber (sav) Mekke’de iken Cebrail (as) onu Kudüs’e götürüp göğe çıkardığı zaman, yüz 24 bin Peygamber orada ervah olarak arkasında namaz kılıp Allahın misafiri olmuştur. Allah Semi, Alim ve Basir’dir. Ancak onu sevdiği için onu kendi yanına götürdü. Herkesten daha hayırlı olduğu için onu kendi yanına götürdü” diye konuştu.
 
Geylani konuşmasının devamında yapılan Kutlu Doğum etkinliklerin çok güzel ve çok iyi geçtiğini belirterek, “Neden diye soracak olursanız, Peygamber’in (sav) birçok hadisi vardır. Bunlardan biri de “Din nasihattir” hadisidir. Eğer birileri İslam’ı anlatmazsa, eğer birileri Peygamberi açıklamazsa âlem nereden bilecek? Elbette bu şeyler hem uyarı hem de tebliğdir Allah için. İnsanlar için tebliğin bir şeklidir. İnsanlar bu şekilde uyanıyorlar. Biz bunlardan ne kadar uzak kalsak ta her nefis ölümü tadacaktır. Mademki ölüp ahirete gideceğiz, ondan sonra tekrar dirilip Allaha hesap vereceğiz. O halde ölmeden önce Peygamberimizi tanıyıp hayatını yaşamalıyız” şeklinde konuştu. (Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir