• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Mardin Artuklu Üniversitesi 100'üncü Yılında Gençlik Perspektifi programına ev sahipliği yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkinci kez düzenlenen “100. Yılında Gençlik Perspektifi” programı Mardin Artuklu Üniversitesi’nin  ev sahipliğinde düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen programa; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu, 24. Dönem Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, GENCKONFED Başkanı Bilal Okudan, Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı Genel Başkanı Mehmet Sercan Öğe akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış Konuşmalarını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Bizler Üniversite olarak biryandan Alparslan’a ve biryandan da Selahattin Eyyubi’yi kendimize metafor olarak kullanıyoruz. Türkün, Kürdün ve Arap'ın birlikte uyum içerisinde yaşadığı bir dünyanın hayalini kuruyor sadece hayal kurmanın dışında Türkçenin, Kürtçenin, Arapçanın eğitimlerini Üniversitemizde vererek aslında somut adımlar da atıyoruz. Biz de kendimizi değerlendirirken kalbi selim, aklı selim ve zevki selim bir gençlik yetiştirmek peşinde koşan bir üniversite olarak görüyoruz. Bugün bu buluşmayı aslında karşılıklı olarak aynı fikir, düşünce ve duyguları paylaşan sivil toplum kuruluşları ve üniversitemizin karşılaşması olarak değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, "Kadim medeniyetlerin şehri, kültür, tarih ve turizm hazinesi, güzide ilimiz Mardin’de bu programı düzenlemekten ötürü mutluluk duyuyorum. Barışın, kardeşliğin ve huzurun egemen olduğu Mardin’de öğrencilerimiz ile bir araya gelmek beni de heyecanlandırıyor. Gençlerimizin önünü açmak, projelerine onay vermek için hem birçok kurumumuzla birlikte çalışıyoruz. En önemli hedeflerimizden birisi millî ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere hep beraber aktarabilmek çünkü bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizdir. Bizler fırsat eşitliğini gençlerimize sunarak, her türlü insan haklarına saygı ve sevgi dolu bir gençlik yetiştirmek istiyoruz ki Mardin Artuklu Üniversitemizin mottosunda da bu var "Ahlak, Bilgi Üretim". Bizim anlatmak istediğimde tam olarak bu. İnsancıl değerlere sahip olan merhamet duygusu gelişmiş bir gençlik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir