• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Din Kültürü öğretmenlerine seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Din Kültürü Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik yapılan eğitim hizmeti seminerleri Mersin’de de yapılmaya başlandı.

 

Mersin Akdeniz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı Nazif Yılmaz, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürü Bayram Akduman ve Din Kültürü öğretmenleri katıldı.

 

İki oturumdan oluşan eğitim seminerinin birinci oturumu Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik, ikinci oturumu ise Din Kültürü Ahlak Bilgisi, İmam-Hatip Lisesi ve Arapça öğretmenlerine yönelik gerçekleştirildi.

 

Seminerde konuşan Mersin Akdeniz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Bayram Akduman, "Gayemiz Şahsiyeti Kur`an ve sünnete göre tesis ve inşadır. Sağlıklı toplumlar da ancak sağlıklı fertlerle kurulur. Hz. Ali (r.a), ‘Çocuklarınızı kendi zamanınızın âdetlerine göre eğitmekte ısrarcı olmayın; çünkü onlar sizin zamanınızdan başka bir zaman için yaratılmışlardır’ diyor" dedi.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı Nazif Yılmaz, eğitim seminerine katılan öğretmenlerin okullarında karşılaştıkları sorunları dinledi ve önerilerini aldı.

 

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise şunları söyledi: "Mersin`imiz hassas ve kozmopolitik bir bölgedir. Ondan dolayı çok dikkatli olun ve çocukların gönüllerine hitab edin" ifadelerini kullandı.(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir