• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Van Önder Başkanı Akan: Selahaddin Eyyubi gibi Müslümanlara ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

25 Şubat-4 Mart Dünya Kudüs Haftası, her yıl çeşitli programlar yapılarak idrak diliyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs sevgisinin canlı tutulması yılardır devam eden siyonist zulmüne dikkat çekmek amacıyla basın açıklamaları, TV ve Radyo programları düzenleniyor.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için çok önemli bir belde olduğunu ve Mirac hadisesinin bu beldede gerçekleştirdiğini belirten Van Önder Başkanı Akan, bütün Müslümanların bu beldeye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Mescid-i Aksa kutsal bir mekândır"

Mescid-i Aksa'nın Kur'an-ı Kerim'de İsra Suresi'nde beyan edildiğini hatırlatan Akan, "Mescidi Aksa'nın Mirac'a ev sahipliği yapması, Mirac'a çıkmadan önce Hazreti Peygamber'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya getirilişi ve bütün Peygamberlerle beraber namaz kılınışı oradan da Mirac'a çıkarılması, en önemlisi de 3 ilahi dine muhatap olması… Mescid-i Aksa kutsal bir mekândır. Kâbe'den önce Müslümanlar namaz kıldıklarında Mescid-i Aksa'ya yönelip namaz kılarlardı." dedi.

"Yeni Selahaddin Eyyubilere ihtiyacımız var"

Mescid-i Aksa'nın bütün insanlık ve Müslümanlar için büyük önem arz ettiğini ifade eden Akan, "1946 yılından bu yana Mescid-i Aksa hep işgal ve esaret altındadır. Bunu üzülerek söylüyoruz. Müslümanlar kutsal beldelerine sahip çıkamıyorlar. Sahip çıkmak böyle olmaz. Sahip çıkmak oraları özgürleştirmektir. Bir Selahaddin Eyyubiler gibi çıkıp da Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna vesile olacak Müslümanlara ihtiyaç vardır. Hepimizin o şuuru taşıması lazım. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için gereği ne ise yapılaması lazım. Maalesef Mescid-i Aksa ağlıyor. Mescid-i Aksa çok önem arz eden bir kutsal beldedir. Hatta Peygamber Efendimiz 'Hiçbir mescid için yola çıkılmaz. Ancak Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve Mescidi Nebevi için yola çıkılır, ziyaret edilir.' buyurmuştur." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir