• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Diyarbakır`da Çiftçiler Günü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Konferans Salonunda “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle bir program düzenlendi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar ve çiftçiler katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Şahin, “Diyarbakır, Mekke ve Medine`den sonra en çok sahabenin bulunduğu şehirdir. Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize atılan nifakların neden işe yaramadığını görüyoruz. Çünkü tohum ve toprak çok sağlamdır" dedi.

 

Geleceğin petrolünün ve doğal gazının toprak ve su olduğunu söyleyen Şahin “Bütün çiftçilerimizi bilgiyle donatacağız. Çünkü bilgi, iktidarı güçlü kılar. 780 bin kilometrekareyi, 75 milyonu birinci sınıf insan olarak gördük. Çünkü kadın ve erkeğin birbirinin tamamlayıcısı olduğu bir inançtan geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, “Türkiye’de barış ve kardeşliği yeniden inşa etmek için mücadelemiz devam edecek. Çiftçiler gününü şenlikler eşliğinde kutlayacaktık ama Reyhanlı’da yaşanan patlamalardan dolayı iptal ettik” dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir