• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Mescid-i Aksa tehlikede!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, israil Parlamentosu Knesset`in ibadet özgürlüğü adı altında Mescid-i Aksa`da ibadet vakitlerinin bölünmesi kararını kabulünü kınadı. Ebu Merzuk, bedeli ne olursa olsun bu kararın uygulanamayacağını söyledi.
 
Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki sayfasında konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Musa Ebu Merzuk, Knesset`te kabul edilen kararın çok tehlikeli olduğunu söyledi.
 
Ebu Merzuk daha sonra şöyle dedi: "Bu karar oldukça tehlikeli. İbadet özgürlüğünden bahsediyorlar. İbadet özgürlüğü onlara göre senin elindekini paylaşmak ve kendi ellerindekini ise kimseye vermemek. Onlara göre ibadet özgürlüğü, İbrahim El-Halil Camii`nde yüzde 10`un Müslümanlara ve yüzde 90`ın Yahudilere tahsis edilmesi. Onlara göre ibadet özgürlüğü, elli yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa`ya girmesinin yasaklanması ve yahudilerin Mescid-i Aksa`nın avlusunda uygunsuz davranışlarda bulunması. Ne kadar fedakarlık gerektirirse gerektirsin, Knesset`in kararının uygulanmasına izin verilmeyecek."
Knesset`te kabul edilen yasa tasarısı, Mescid-i Aksa`da ibadet vakitlerinin Müslümanlarla yahudiler arasında bölünmesini içeriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir