• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Mısır, israil`le ilişkileri kesecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil`in Mescid`i Aksa`ya yönelik ihlallerinin konuşulduğu meclis oturumunda, israil Büyükelçisi`nin ülkeden gönderilip israil`deki Mısır Büyükelçisi`nin de geri çekilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin kesilmesi istendi.
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye israil`e baskı yapmak için elindeki kozları kullanması çağrısında bulunan milletvekilleri, israil`in uygulamalarını eleştirerek, bu ülke ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin kesilmesi ve Mısır`ın Tel Aviv Büyükelçisi Atıf Seyyid el-Ehl`in geri çekilmesi talebini dile getirdi.
 
Şura Meclisi`nin büyükelçinin geri çekilmesi talebinde bulunma hakkı olmadığını vurgulayan Şura Meclisi Başkanı Ahmed Fehmi, ancak yine de milletvekillerin söz konusu taleplerini hükümete ileteceklerini belirtti.
 
Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkanı İsam el-Aryan "Siyonistlerin düşmanlığına" karşı kınamaların artık yetersiz olduğunu, daha etkili yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.
 
Nur Partisi`nin meclisteki temsilcisi Salah Abdulmabud de "Kınama mesajlarına artık bir son vermek gerekiyor. Çünkü yeni bir getirisi yok" dedi.
 
Mısır ve İsrail arasında 1979 yılında imzalanan Camp David Barış Anlaşması ile diplomatik ilişkiler kurulmuştu. Mısır`da Halk ve Şura olmak üzere iki ayrı meclis bulunuyor. Görev süresi 6 yıl olan 270 üyeli Şura Meclisi`nin yasama yetkisi bulunmuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir