• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Sivilce izlerin tedavisinde Mikro İğneleme Yöntemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA -  Ergenlik sivilcesi olarak da bilinen akne vulgaris, ergenlik döneminde hormonal değişikliklerin başlamasıyla ortaya çıkar. Sivilcelerden geriye kalan izler ise, çoğu insanın canını sıkar. Artık bu izlerin tedavisinde Mikro İğneleme Yöntemi uygulanmaktadır.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Gündüz, “Mikro İğneleme Yöntemi uygulaması kolay, rahat ulaşılabilen bir tedavi yöntemidir. Uygulamadan 30 dakika önce lokal anestezik krem sürülür, böylece ağrı hissi azaltılır. Etkili sonuç alabilmek için ayda bir olmak üzere ortalama 4-5 uygulama gerekir” dedi.
 
Akneden en çok yüz bölgesinin etkilendiğini belirten Gündüz, “Kişinin ilk imajını etkilediği için, aknenin çeşitli sosyal ve psikolojik etkileri vardır. Bu etkiler en çok ergenlik çağında olur. Bu dönemde yaşıtları tarafından beğenilmek ve kabul görmek çok önemlidir. Ergenlik sonrasında da evlilik, cinsel yaşam ve kariyer planları ile ilgili endişelere yol açar. Akne ve buna bağlı izleri olan kişilerde kendine güvensizlik, yeni ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmaya karşı isteksizlik olabilir. Bu kişiler kariyer seçeneklerini azaltıp, dış görünüşe dayalı işleri tercih etmeyebilirler” ifadelerini kullandı.
 
Son yıllarda uygulanmaya başlanan mikro iğneleme yöntemine değinen Gündüz, “Özellikle çukurcuk şeklindeki akne izlerinde çok belirgin düzelme sağlanmaktadır. Bu yöntemde, üzerinde çok sayıda ince iğnecikler bulunan silindir şeklindeki bir cihaz, deri üzerinde belli yönlerde hareket ettirilir. Böylece deride alt tabakalara uzanan çok sayıda mikro kanallar oluşturulur. Deride meydana gelen bu kontrollü hasar yara iyileşme sürecini tetikler, yeni kollajen ve elastin yapımı başlar. Uygulamadan hemen sonra sürülen büyüme faktörü ve peptidlerden zengin serum ile derinin yenilenme süreci güçlendirilir” şeklinde konuştu.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir