• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Duman Grubuna suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Allah`ın ayetleri ile alay eden Duman Grubuna tepkiler dinmiyor. Memur Sen Konfederasyonu sendikalarından Diyarbakır Bem Bir Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, "Rezil" isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçen Duman Grubu` hakkında dine ve dini değerlere alenen aşağılama ve bu değerlere hakaretten dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 
Bem Bir Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, suç duyurusu dilekçesini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdikten sonra yaptığı açıklamada, söz konusu grubun Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık ve hakaret ettiğini belirterek, “Şarkı sözlerinin nakarat kısmı incelendiğinde, Kur’an-ı Kerim`in İhlas suresinde geçen “lem yelid velem yuled sözlerinin lem yelid ve lüp yutar şeklinde değiştirildiği görülecektir. Şarkıda nakarat halinde tekrarlanan bu sözler, hem Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık ve hakaret teşkil etmekte, hem de dindar insanları aşağılamaktadır. Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde dinimizin yegâne kitabı olan Kutsal kitabımızın ayetlerinin böyle hakaretamiz bir şekilde değişikliğe uğratılması bir Müslüman olarak, beni rencide etmiştir. Bilindiği üzere Anayasamızın 24. Maddesi ile din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınmıştır. Keza TCK 125. maddesi hakaret suçunu düzenlemekte, bu maddenin 2. fıkrasının c bendi hakaret suçunun kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle, işlenmesi halinde cezanın alt sınırının 1 yıldan az olamayacağını ağırlaştırıcı bir şekilde düzenlemiştir” dedi.
 
Gökdemir, suç duyurusu dilekçesinde, Anayasa ve yasanın yasakladığı bu tür çirkin davranışların, çoğu zaman toplumsal infiallere sebep olduğuna ve birçok insanın hayatını kaybetmesi sonucunu doğurduğuna dikkat çekerek, “Bu sebeple böylesi değerleri ağzına alacak kişilerin dikkatli olması gerekir. Kendileri bu dikkati ve özeni göstermezse bile toplumun inançlarının, esenliğin ve güvenliğinin teminatı olan devlet ve millet adına yargı yetkisini kullanan kurumların buna engel olmaları en temel görevleridir” ifadelerini kullandı.
 
Gökdemir açıklamasının sonunda, Duman müzik gurubu üyeleri hakkında soruşturma başlatılması ve cezalandırılmaları gerektiğini belirterek, “İşlemiş ve işlemeye devam etmekte oldukları suç nedeni ile Duman Müzik Grubu hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını, haklarında kamu davası açılmasını ve öncelikle de şarkının yasaklanması”  talebinde bulunduğunu sözlerine ekledi.
(Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir