• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Kılıçdaroğlu'na tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Reuters'e verdiği mülakatta 'S-400’lerin niye alındığını bilmiyorum, kime karşı kullanacağımız da açıklanmadı' şeklindeki ifadelerine yanıt verdi.

Savunma ve güvenlik konusu 84 milyonu ilgilendiren bir konudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'S-400’lerin niye alındığını bilmiyorum, kime karşı kullanacağımız da açıklanmadı' şeklinde ifadeleri oldu. S-400’lerin iade edileceği iması da vardı Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz ne olur?'' sorusuna yanıt verirken şu ifadeleri kullandı; ''Belirsizlik ve tehditlerin hiç azalmadığı bir bölgede Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ihtiyacı kapsamında tedarik edilen S-400’ler hakkında polemik yaratılmaya çalışıldığını görüyoruz. Öncelikle akıldan çıkarılmaması, iyi idrak edilmesi gereken en önemli husus şu; savunma ve güvenlik konusu günlük siyasetin dışında tutulması gereken, 84 milyonun tamamını yani ülkemizin bekasını ilgilendiren bir konudur. Özellikle bugün yaşadığımız Rusya-Ukrayna krizi bu silahların gerekliliğini yeniden ortaya koyuyor.

'Böyle ifadeler dünyadan bi haber olmanın sonucu'

“S-400 neden alınmış!” O kadar açıklandı; sebepleriyle, sonuçlarıyla, süreciyle kamuoyu bilgilendirildi. Buna rağmen, böyle ifadeler kullanmak, bölgemizde olup bitenlerden, dünyadan bihaber olmanın bir sonucu. Yaşadığımız coğrafya itibarıyla taktik balistik füzeler, seyir füzeleri, uçak, helikopter, İHA’ları önleyebilecek kabiliyette sistem ihtiyaçları bir zorunluluk. S-400’ün bir savunma silah sistemi olduğu ve bu silah sisteminin tedarikinin bir tercih değil, zorunluluk olarak ortaya çıktığı devamlı olarak her seviyede vurgulandı. Milli Savunma Bakanımız da açık ve şeffaf bir şekilde herkese söyledi; ‘Herhangi bir saldırı, tehdit olmazsa kimseye zararı olmayan bir sistem bu. Önceliğimiz ülkemizin, 84 milyonun güvenliği. Müttefiklerimizin vermediğini Rusya’dan temin ettiğimiz bir sistem.

TRHABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir