• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
SBS Sonuçları Perşembe Günü Açıklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran ayında yapılan ve bir milyon 70 bin 148 ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları, 7 Temmuz Perşembe günü açıklanıyor.

 

Öğrenciler sınav sonuçlarını "http://www.meb.gov.tr" ile "http://oges.meb.gov.tr" adreslerinden öğrenebilecek. Sonuçlar ayrıca postayla gönderilmeyecek.

 

Sınav sonuç bilgisi kısmında öğrenciler, sınav ve yerleştirme puanları ile yüzdelik dilimlerini ve başarı sıralarını görebilecek. Sonuç bilgileri, kazanılan okulun ekranından görülebileceği için kayıt sırasında öğrencilerden sonuç belgesi istenmeyecek.

 

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üzerinde olan öğrenciler tercih işlemi yapabilecek. OYP`si 196`nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacak.

 

Sınavı kazanan öğrenciler, 8-20 Temmuz`da tercih işlemlerini yapabilecek. Bir öğrenci, 12 okul tercih edebilecek ve tercihler sonradan değiştirilmeyecek.

 

Tercihler, öğrenci velisi tarafından http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre veya okul müdürlükleri tarafından, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"na bağlı kalarak veli adına yapılabilecek.

 

İlköğretim 7. sınıfların katıldığı SBS sonuçları ise 5 Ağustos`ta açıklanacak.

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir