• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Halk Otobüslerinden Oturma Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`da dün Şanlıurfa belediyesinin yeni aldığı ve kart sistemiyle çalışan 50 adet belediye otobüslerini kent merkezine giriş yapması, halk otobüsleri sahiplerinin de kent merkezine güzergâh değiştirmelerine neden olmuştu. Halk otobüslerinin belediyeyi protestosu bugünde devam ediyor.

Güzergâh değiştiren halk otobüslerinin sahipleri ve şoförleri bugünde Şanlıurfa Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Ak Parti binası önüne otobüslerini çekerek oturma eylemi yapıyor. Yaklaşık 200`den fazla araçlarıyla oturma eylemi yapan halk otobüslerinin sahipleri sorunumuz çözülene kadar oturma eylemine devam edecekleri ifade ettiler.


Diğer taraftan bazı halk otobüs sahipleri belediyenin yeni aldığı 50 aracı belediye ait olmadığını, belediyenin bu araçları yıllığı 4.500 TL`ye Adıyaman`da bulunan bir firmadan kiraladığını iddia ettiler. Halk otobüsleri ruhsatında ticari araç olarak yazılı geçiyor. Fakat belediyenin yeni arabalarının ruhsatında özel, hususi araba olarak geçiyor. Özel bir arabanın gelip şehir içinde çalışması haksızlıktır. O zaman köy postaları da gelip şehir içinde çalışsın. Durumun böyle olduğunu herkes biliyor ama kimse bir şey demiyor." dediler.


Bugün öğleden sonra Şanlıurfa valisi, Şanlıurfa Ak Parti il başkanı, belediye başkanı ve kooperatif başkanlarının bir araya gelerek soruna bir çözüm bulmak için toplantı yapacakları öğrenildi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24035.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24037.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24036.jpg

Mehmet Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir