• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
`Bakanlık `eşit işe eşit ücret` versin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, merkezi sınav sistemi ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Sevinçer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı merkezi sınavlarda her türlü sorumluluğun omuzlarına yüklendiği öğretmenlere, sınavda görev yapan diğer personelden daha düşük ücret verilmesi ve bu konuda ciddi talepler olmasına karşın iyileştirme yapılmaması Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin sorunlarına kulak tıkadığının açık belirtisidir” dedi.
 
Sevinçer açıklamasının devamında, yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde ya da öğretmenlerin aylıklarında iyileştirme talep ettikleri dönemlerde halkın nezdinde öğretmeni küçük düşüren ve halkı yanlış bilgilendiren hükümet yetkililerinin öğretmenlerin görev aldıkları sınavlarda aldıkları ücretlerle ilgili olarak da bu yanlış tutum ve davranışlarına devam ettiklerini söyledi.
 
Bir öğretmenin MEB’in yapmış olduğu merkezi sistem sınavlarında aldığı ücretin 5 (beş) ek ders saati olduğunu belirten sevinçer, “Bu beş saatlik ek ders de yaklaşık 43 (kırk üç) TL’ye tekabül etmektedir. Aynı sınavlarda görev alan emniyet personelinin ücreti yaklaşık 68 (altmış sekiz) TL, yardımcı hizmetler grubundaki bir çalışanın aldığı ücret ise 62 (altmış iki) TL civarındadır” belirtti.
 
ÖSYM’nin MEB’e eşdeğer yapmış olduğu sınavlarda bir öğretmenin aldığı en düşük ücretin (sorumluluğa göre) 90 TL civarında olduğunu dile getiren Sevinçer, “Tüm bu rakamlar öğretmenlere yapılan haksızlığı gözler önüne sermektedir. Bizim Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘Adalet’ ya da lütuf beklentimiz yok. Talebimiz ve beklentimiz ‘eşit işe eşit ücret’ vermesidir. Bu beklentimiz ve talebimiz olumlu sonuçlanıncaya kadar mücadelemizin süreceğini kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullandı. (Cevher Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir