• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Van Coronavirus risk haritasında en iyi il konumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son olarak 11 Şubat tarihinde 100 bin nüfusta 108,94 vaka görülen Van, son 11 haftadır Coronavirus risk haritasında en iyi il olma özelliğini koruyor.

Kentteki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Cavit Türker, sağlık çalışanlarının fedakârca çalıştıklarını söyledi.

İlde Covid-19 salgınıyla beraber aşı ve filyasyon çalışmaları birlikte yürütüldüğünü belirten Türker, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ilin en uç noktalarında dahi ekiplerin kurulduğunu ve bu ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Türker, "Vatandaşların ilk PCR sonucu çıktığında koordinasyon merkezimiz tarafından aranmakta ve bilgilendirilmektedir. Daha sonra aile ve çevre bilgileri de alınarak yakınlarına da ulaşılmaktadır. Pandemi operasyon merkezimiz haftanın 7 günü sabah 08.00, akşam 00.00 şeklinde çalışmaktadır. Gelen çağrılara yanıt verilmektedir. Ayrıca pozitif vakaların koordinasyon ve izolasyonlarını organize etmektedir." dedi.

"Van vaka sayısı bakımından en iyi il"

Van'ın Türkiye'de vaka sayısının en az görülen il olduğunu hatırlatan Türker, Birinci doz aşılanmanın yüzde 85, ikinci doz aşılanmanın ise yüzde 75'in üzerinde olduğunu söyledi.

"Turkovac aşısına olan ilgi her geçen gün artmaktadır"

İlde daha önce Sinovac ve Biontech aşılarının yapıldığını aktaran Türker, "Acil kullanım onayı aldıktan sonra Turkovac aşısı da Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinde uygulanmaya başlandı. Turkovac aşısına ilgi her geçen gün artmaktadır. Yakın zamanda ilçelerimize de aşı dağıtımı yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir