• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Doğal gaz geleceğin enerjisini şekillendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reisi, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Meclisi Zirvesi'nde konuştu.

Doğal gaz kaynaklarının, Allah'ın bağışladığı bir sermaye olduğunu belirten Reisi, bunun korunup desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Reisi, "Bu forumda farklı görüşlere sahip olsak da mevcut hükümetlerin gelecek için iyi bir dayanışması mevcuttur ve bu forumun amacı, forum üye ülkelerin doğal gazın dünya enerjisinin geleceğindeki rollerini güçlendirmek ve doğal gaz talebine olan güvenliği artırmaktır." ifadelerini kullandı.

Doğal gazın gelecekte kullanım için temiz, güvenli ve zengin kaynaklı bir yakıt olduğunu belirten Reisi, "Bu enerji kaynağı, geleceğin enerjisini şekillendiriyor ve Coronavirus sonrası ekonomik toparlanmanın zorlu yolunda bunu değerlendirmeliyiz. Bu yakıt gelecek yıllarda artan elektrikleşme için önemli bir faktördür ve bu bağlamda bu enerjinin ihtiyaçlarını gidermek için üreticiler olarak görevlerimizi yerine getirmeliyiz." diye konuştu.

Reisi, "Dünyanın en büyük doğal gaz rezervine sahip olan İran gaz üretimi ve ihracatı konusunda çok yüksek kapasiteye sahiptir. ABD’nin uyguladığı yasadışı ve tek taraflı yaptırımlarına rağmen çok taraflı politikalara güvenerek gaz üretimini artırmayı başardık." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir