• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
ABD`de telekulak skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telekulak iddiaları Amerika Birleşik Devletleri`ni karıştırdı.

Amerikan Adalet Bakanlığı`nın, geçen yıl, 2 ay boyunca, uluslararası haber ajansı Associated Press`teki bazı habercilerin telefon kayıtlarına gizli olarak ulaştığı ve bunları incelemeye aldığı ortaya çıktı.

Bakanlık bu kapsamda, kurumsal ve kişisel 20`den fazla telefon hattına ait kayıtları inceledi.

Bu hatları, o dönemde, 100`den fazla muhabirin kullandığı bildiriliyor.

Adalet Bakanlığı AP`yi bir soruşturma kapsamında dinlediklerini belirtirken ,bu soruşturmanın Yemen`deki bir terörist saldırı planı ile ilgili olduğu kaydediliyor.

Buna göre, AP, terör örgütü El Kaide`nin Yemen`deki kolunun 7 Mayıs 2012`de Amerika Birleşik Devletleri`ne gidecek bir yolcu uçağına bomba yerleştirmeyi planladığı ve bu planın Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından son anda önlendiğini yazdı.

Haberde, operasyon hakkında detaylı bilgiler verildi.

Planı CIA`den kimin sızdırdığını anlamak için de AP dinlemeye alındı.

Skandalın ardından, AP Başkanı Gary Pruitt, Adalet Bakanı Eric Holder`a bir mektup göndererek, `AP`nin haber yapma ve yayınlama haklarının ciddi şekilde zedelendiğini " iletti.

"Telefonlarının dinlenmesini meşru gösterecek hiçbir gerekçe olamaz" diyen Pruitt, tüm kayıtların kopyalarıyla birlikte iade edilmesini talep etti.

Adalet Bakanlığı`ndan aynı gün yapılan açıklamada ise, yaşananların mevcut kurallara uygun olduğu; basın özgürlüğü ile halk yararı arasında doğru bir denge kurulması gerektiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir