• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 `Ergenekon` davasının 297. duruşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ , CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük`ün de aralarında bulunduğu 66`sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 297. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi`nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük`ün de aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük`ün de aralarında olduğu 4 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA Hastanesi`nde tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz`ün de aralarında yer aldığı 31 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunan tutuklu sanık Kemal Aydın, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun`un tanık olarak dinlenilmemesini eleştirdi.

Aydın, Tuncay Güney`in tanık olarak dinlenilmesini, bunun kabul görmemesi durumunda ise televizyondaki mülakatlarının delil olarak kullanılmasını istedi.

Duruşma, Aydın`ın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Bu arada öğleden sonraki oturumda Mustafa Balbay`ın, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması bekleniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir