• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Vladimir Putin: "O bölgeyi tanımayı değerlendiriyorum."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova-Kiev krizi gün geçtikçe tırmanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi ile olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının gündeminde Ukrayna ile yaşanan gerilim ve Batı'dan talep edilen güvenlik garantileri vardı.

ABD İLE DİYALOĞUNU AKTARDI
Putin, toplantıda yaptığı açıklamada, "ABD tarafından ortaya konulan bazı garantiler söz konusu oldu. Buradaki cevabım çok açıktı: Siz planlarınızın uygulanmasından bahsediyorsunuz ve hazırlık için Ukrayna'nın zaman ihtiyacını olduğunu ifade ediyorsunuz. Bu, bizim için bir memorandum değil." ifadelerini kullandı.

"MACRON AÇIKÇA ANLATMADI"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile iki kez görüştüğünü anımsatan Putin, "O da belli çerçevelerde garantiler ortaya koydu. ABD'nin tutumunda bazı değişiklikler olduğunu ifade etti. Bu değişikleri sorduğumda ise Sayın Macron bunları bana açıkça anlatmadı. Eğer tutumlarında bir değişiklik varsa, bunun ne olduğunu soruyoruz." dedi.

DONETSK VE LUGANSK AÇIKLAMASI
Rusya'dan gelen Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığının tanınması çağrılarına değinen Putin, "Ukrayna’nın ülkemize karşı, Rusya’ya karşı bir çatışma aracı olarak kullanılması, bize çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıyıp tanımayacağımızı değerlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Vladimir Putin, konuşmasında şunları söyledi:

"BARIŞÇIL YOLDAN ÇÖZÜLMESİ ADINA..."
"Toplantımızın amacı, Donbas ile ilgili atılacak adımların belirlenmesi olacak. Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin, tanınmak üzere yaptıkları çağrıları da kastediyorum.

Donbas'taki gelişmeler gösteriyor ki Ukrayna’nın mevcut yönetimi, Minsk Anlaşmaları'nı yerine getirme niyetinde değil, bu konuda gerçek anlamda bir şey yapmayı planlamıyorlar. Rusya ise durumun barışçıl yoldan çözülmesi adına gereken tüm çabayı ortaya koyuyor.

"ÜLKEMİZİN ÖNCELİĞİ ÇATIŞMA DEĞİL"
Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya üye olması tehlikesiyle karşı karşıya kalırsa, ülkemize yönelik tehdit ciddi anlamda artacaktır. Ülkemizin önceliği çatışma değil, güvenliğimizin ve gelişmemiz için gereken koşulların sağlanması."

"ASKERLER VE SİLAHLAR RUSYA SINIRINDAN UZAKLAŞTIRILMALI"
Rusya Dışişleri Bakaın Sergey Lavrov da güvenlik garantilerine ilişkin taleplerine yanıt almak istediklerini söyledi.

Lavrov, Rusya sınırına yakın yerlerde konuşlandırılan ABD ve NATO'ya ait unsurların ve silahların sınırdan uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Rus Bakan, bugün Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile telefonda görüşeceğini, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile de 24 Şubat'ta Cenevre'de bir araya geleceğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir