• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Gazze Yaz Dönemi Kur’an Okullarına Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi’ndeki Kur’an ve Sünnet Okulu, yaz tatilinde öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeleri ve ezberi olanların da hafızlıklarını sağlamlaştırmaları için “Vakar Tacı-5″ adı altında yaz kampları açmaya hazırlanıyor. Gazze Şeridi’nin dört bir yanına yayılacak kamplarda eğitime 9 Haziran’da başlanması planlanıyor.

Kur’an ve Sünnet Okulu Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Amir, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin genelinde açılacak iki bin kursa 24 bin erkek ve kız öğrencinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Bu yıl kampların öğrencilerin kapasitelerine göre çeşitli gruplara bölüneceğini bildiren Amir, 150 seçkin kız ve erkek öğrencinin ayrı bir grupta eğitilerek aralarından seçileceklerin uluslararası Kur’an müsabakalarında Filistin’i temsil etmekle görevlendirileceklerini ifade etti.

Gazze Şeridi’nde sünnetin yayılması amacıyla hadis-i şerif ezberi için de kursların açılacağını belirten Amir, kamplarda küçük çocukların Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmeleri için de ayrı kursların olacağını söyledi.

Amir, kursların sonunda Kur’an-ı Kerim yarışmalarının düzenleneceğini ve dereceye giren öğrencilerin umreyle ödüllendirileceğini belirtti.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir