• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Kış mevsiminde aktivitelerin azaldığı kentte gençlere alternatif çalışma alanları oluşturuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış mevsimin çetin ve uzun geçtiği kentlerden olan Ağrı'da, mevsim nedeni ile il genelinde yürütülen aktivite, faaliyetlerde önemli oranda azalma gerçekleşiyor.

Özellikle gençler için vakit geçirecekleri alternatif aktiviteler oluşturmak ve hem de çeşitli sanat dallarını öğretmek için farklı kurslar açan ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği Ağrı Şubesi kursların bitiminde eğitim alanları belge sahibi yapıyor.

ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği Ağrı Şubesi Başkanı Turgut Özmüş, haftanın her günü düzenli olarak bu kurslarda eğitim verdiklerini ve eğitimlerin sonunda yapılan eserleri sergileyeceklerini belirtti.

Ağrı'da iki farklı noktada kurs merkezi açtıklarını belirten Şube Başkanı Özmüş, "İmam Hatip Mezunları Derneği olarak Ağrı'da kitap kafe projemizi gerçekleştirdik. Bunu dernek binamızda açtık ve aynı zamanda Hünerli Eller Çarşısında hat atölyesi açtık. Hat atölyesinde hat sanatı başta olmak üzere fresko, filografi, naat ve benzeri saat dallarında çalışmalarımız söz konusu. Tezhip atölyemizi de dernek binamızda açtık. Ağrı'da bu alanda ciddi anlamda bir boşluk söz konusu ve boşluğu yürüttüğümüz çalışmalarla kapatmaya çalışıyoruz. Haftanın her günü bu çalışmalarımız devam ediyor ve sırasıyla Halk Eğitim Merkezi ile düzenlediğimiz protokol çerçevesinde sanat dallarında eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin bu eserlerini Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile düzenlediğimiz protokolümüz çerçevesinde 10 gün İshak Paşa Sarayı'nda sergileyeceğiz. Bunun yanında tablo satışlarımızda söz konusu. Kim hangi eseri istiyorsa temin ediyoruz." dedi.

Kursa gençlere sanat dallarında kurs veren Genç Önder Başkanı Ramazan Kılıç ise, "Tezhip modülü kursunu gençlere yönelik açtık ve Ağrı Halk Eğitim Merkezi ile imzaladığımız 504 saatlik eğitim protokolü var. Bu eğitim süresi bittikten sonra Halk Eğitim Merkezi öğrencilerimize belgelerini takdim edecek. Bu belge için bakanlık kolaylık sağladı. Belirlenen süreyi dolduran öğrenciler kurs açma yetkisine sahip olabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Boş vakitlerini burada değerlendirdiklerini belirten öğrencilerden Muhammed Karaca, "Boş zamanlarımızı derneğin açtığı kurslarda geçiriyoruz. Bu sanat dallarını öğrenmemiz için hocalarımız çok ilgileniyor bizlerle. Yürüttüğümüz çalışmalarımızla sanat dallarını kavramaya çalışıyoruz ve bu aynı zamanda bizim için bir aktivite oluyor. Özellikle gençlerin bu sanat dallarını öğrenmeleri hem güzel olacak ve hem de kendilerine fayda sağlayacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir