• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Mersin`de `TÜBİTAK Bilim Fuarı` açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Toroslar Çağdaşkent Ortaokulu’nda “TÜBİTAK Bilim Fuarı” açıldı. 60 öğrenciye ait projelerin tanıtımının yapıldığı açılışa Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Güler ve İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Yılmaz katıldı.
 
Okul Müdürü İdris Çınar, öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla bilim fuarlarının düzenlenmesi amacıyla ülke genelinde belirlenen bin pilot okul arasında yer aldıklarını söyleyen Çınar, “Proje kapsamında okulumuzda Fen ve Teknoloji öğretmenlerimiz Dilek Göçen ve Hidayet Küçükbaykal tarafından “Bu Benim Eserim” adı altında 60 öğrenci tarafından projeler üretildi. Bu proje kapsamında öğrencilerimizce hazırlanan eserler bugün görücüye çıktı. Öğrencilerimizin eserleri bir hafta süresince sergilenecek” dedi.
 
Beraberindeki diğer protokol üyeleri ile birlikte tüm stantları gezerek öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgi alan Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, okul idarecileri, proje öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Kaymakam Çıtak, söz konusu bilim fuarıyla birlikte öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin arttırılıp, yeni fikirler ortaya koyduğunu belirterek, geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi adına bu tip etkinliklere büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir