• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
HABER MRK - Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TUİK) alınan verilere göre, I.Çeyrek döneminde toplam kırmızı et üretimi 208 bin 597 ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 42,9 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 oranında arttı.
 
Sığır eti üretimi 180 bin 764 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi, Kurban Bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 43 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 oranında arttı.
 
Koyun eti üretimi 19 bin 930 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi, Kurban Bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 48,8 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı. (M. Salih Keskin – İLKHA)