• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Uluslararası Af Örgütü Reyhanlı saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamayla 11 Mayıs’ta Reyhanlı’da gerçekleşen ve yaklaşık 50 kişinin ölümüne, yol açan bombalı saldırıyı kınadı.

 Gündelik hayatını sürdüren sivilleri hedef aldığı belli olan saldırıların yaşam hakkının ve uluslararası hukukun ilkelerinin hiçe sayılmasının göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, "Medyada yer alan haberlere göre 15 dakika arayla şehir merkezinde iki patlama gerçekleşti. İlki 13.45 sularında belediye binası yakınında gerçekleşirken diğeri PTT binası yakınında gerçekleşti. Saldırıların saati ve yeri sivil kayıpların sayısının artmasının amaçlandığını akıllara getiriyor" denildi.

 Şu ana kadar saldırıları herhangi bir grubun üstlenmediği ifade eden Uluslararası Af Örgütü, yetkililere, derinlemesine ve bağımsız bir soruşturma gerçekleştirme ve sorumluları uluslararası insan hakları standartları ile uyumlu bir şekilde adalet önüne çıkarma çağrısında bulundu.
 
Patlamanın ardından ilçedeki Suriyeli mültecilere yönelik saldırılar gerçekleştirildiği yönündeki haberlerin endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, "Suriyeli mültecilere yönelik bu tarz saldırılar, bombalamalarda onların da ev sahipleri hedef olmuşken, kabul edilemez.

 Uluslararası Af Örgütü Türkiye yetkililerini Suriyeli mültecilerin güvenliğinin sağlanması, saldırıların soruşturulması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli bütün tedbirleri almaya çağırmaktadır" ifadelerine yer verildi.   
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir