• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Viranşehir`de öğrencilerin çamur çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA – Yağışlı havalarda yolu adeta çamur deryasına dönenen Zıkreş’te  öğrenciler çamurlu yolları yaya olarak kat etmek zorunda kalıyor.Çamur nedeniyle araçların ulaşamadığı köyde çocuklar, kilometrelerce yolu yürüyerek okullarına ulaşıyorlar.  
 
Kış aylarında doğuda yolların kar nedeniyle bulundukları yerde ise çamur nedeniyle kapandığını ifade eden köylüler,  kış ve ilk bahar aylarında  perişan olduklarını ifade ediyorlar.
 
Köylerinin sıkıntılarını İLKHA’ya anlatan Muhtar Eyyüp Sıcak, “Bütün girişimlerimize rağmen yolumuz bir türlü yapılmıyor. Valilik, kaymakamlık, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Belediye nezdindeki bütün girişimlerimiz neticesiz kaldı.  Hem köylüler ve hem de öğrencilerimiz büyük mağduriyet yaşıyor.” İfadelerini kullandılar.
 
Köy azası Mahmut Akın ise, “Başbakanımız yaptığı açıklamada  “Partimiz çevreci bir partidir’ diyor. Fakat AKP Viranşehir İlçe Teşkilatı asla çevreci değildir aslen particidir. Yolumuz kış ve ilkbahar aylarında kapanmaktadır. Öğrenciler geç okula gittiğinden müdür kızmakta ve servis şoförüne çıkışmaktadır. Bütün yetkililer nezdinde girişimlerimize rağmen yolumuzun durumu ortadadır.” Şeklinde konuştu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa milletvekili olduğunu ifade eden Akın, “Memoş Akyürek ilçemizden olup milletvekilidir. Üç kez çalışma bakanlığına gitmeme rağmen bakanımızla görüşemedim. Sayın bakanım, Memoş Akyürek, AKP ilçe teşkilatı, Kaymakam, belediye, Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilileri buyurun gelin halimizi görün. AKP ilçe teşkilatının ayıbını ve sizlere verdiği raporların doğru olmadığını yerinde tespit edin. AKP ilçe teşkilatının hizmeti ilçede yok ve fakirlerde umurlarında değil. Sayın Memoş Akyürek sizi hizmet için seçtik Ankara’da oturmanız için değil” açıklamasında bulunarak duruma tepki gösterdi.
 
Öğrenciler de  “Bir an önce yollumuzun yapılmasını istiyoruz.” dediler.
(Sabri Acet-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir