• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan "elektrik faturaları" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilis'te "Mahalle Bizim Gençlik Bizim" etkinliğine katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde artan enflasyon ve faturalara yansıyan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Enerji Bakanı, 'Enerji fiyatlarını aşağı çekecek yeni bir adım atılabilir. Mesela 'yüzde 25'e kadar bir ucuzlatma söz konusu olabilir.' görüşünü dile getirdi. Yine biliyorsunuz önce 150 kilovat saat olan ilk baz tüketim, Cumhurbaşkanımız tarafından 210'a çıkarıldı. Belki bu önümüzdeki günlerde daha yukarıya çıkabilir. Aylık tüketim olarak, Türkiye ortalamasının ev başına 250 kilovat/saat olduğu biliniyor. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalar yapılıyor. İnşallah elektrik fiyatlarında ortaya çıkan fahiş fiyatların daha aşağı çekilmesi, böylece vatandaşlarımızın hayat pahalılığı, enflasyon karşısında ezdirilmemesi için adımlar atılacaktır. Enerji Bakanlığımız hakikaten çok hummalı bir şekilde çalışma yapıyor. Bunun altından da inşallah kalkacaktır." dedi.

Kurtulmuş, enflasyonla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

Amerika gibi, Almanya gibi ülkeler neredeyse unutmuşlardı, şimdi önemli oranlarda bir enflasyonla karşı karşıyalar. Biz mümkün olduğu kadar hayat pahalılığına, yani enflasyona karşı da vatandaşı ezdirmeyecek tedbirleri alarak yolumuza devam ediyoruz. Elektrikte de inşallah fiyatlar aşağı doğru çekilecek. Bir hayat pahalılığı, bir enflasyon var ama bu enflasyonun altında vatandaşı ezdirmeyeceğiz. Bunun için hangi tedbirleri almak gerekiyorsa bu tedbirleri alıyoruz. 'KDV'den vazgeçtim' demek 'Devlet bütçesinin bir kısmını vatandaşın lehine kullandım' demektir. Yani bir gelirden vazgeçiyorsunuz. Nasıl böyle bir şey söz konusu ise aynı şekilde özel sektör de hem kar marjlarını bir miktar da olsa azaltmalı, hem de aşırı fiyat artışlarının önüne geçecek adımları atması beklentimizdir. Hep beraber uğraşacağız. İnşallah en kısa zamanda enflasyonun bu baskısı vatandaşımızın üstünden kalkacak.

 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir