• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
"Kudüs Haftası" kapsamında Ankara'da yapılacak etkinliklerin duyurusu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği konferans salonunda düzenlenen basın toplantısının ardından STK'lar adına bir açıklama yapan Kudüs Şurası Genel Sekreteri Mehmet Fatih Serenli, Kudüs Haftası kapsamında Kudüs'ün her kesim tarafından farklı etkinliklerle gündem edilmesi gerektiğini söyledi.

Burada toplanmanın vesilesi Hz. Peygamber'in İsra ve Miraç hadisesi olduğunu ifade eden Serenli, "Dünya Kudüs Haftası olarak ilan edilen haftayı idrak edeceğiz. Elhamdülillah başta Müslüman Alimler Birliği olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden sivil toplum kuruluşu da bu çağrıya kulak verdi ve Dünya Kudüs Haftası olarak geçen yıl faaliyetler icra edildi. Bu yolda yine sivil toplum olarak Dünya Kudüs Haftası'nı inşallah farklı nitelikteki faaliyetlerle dolu dolu geçirelim diye arzu ediyoruz. Sadece Kudüs Şurasındaki üye kuruluşlar değil bütün STK'ları, kurumları, okulları, üniversiteleri ve öğrenci kulüplerini bu hususta faaliyet yapmaları için teşvik ediyoruz." dedi.

Mehmet Fatih Serenli

Serenli, "Kudüs meselesi kanaatimizce bugün ümmetin elindeki birleştirici önemli çimentolardan birisidir. Birçok konuda ne yazık ki ihtilaf ediyoruz. Birçok konuda bir araya gelmekte zorluk çekiyoruz ama gördük ki elhamdülillah Kudüs meselesinde şu kadar zaman içerisinde sivil toplum kuruluşlarımız kendi önceliklerini ve içtihatlarını gerektiğinde bir tarafa bırakarak bu hususta bir çatı altına rahatlıkla girebiliyorlar. Bu hususta öncülük ettiği için de Kudüs Şuramızın altındaki bütün sivil toplum kuruluşlarına ve hususen de değerli başkanım Mustafa Kır hocamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılacak faaliyetler önerileri şu şekilde sıralandı:

Okullarda Kudüs Günleri: Kudüs Haftası boyunca yurt genelindeki ilk ve ortaöğrenim okullarında Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında bilinç ve farkındalık programları düzenlenebilir.

Salon Programları: Yerel yöneticiler, toplum önderleri, büyükelçiler, sanat, spor ve medya dünyasının önde gelen şahsiyetleri davet edilerek ortak salon programları düzenlenebilir.

Televizyon ve Radyo Programları: Yerel yayın organlarında Kudüs'e ilişkin konuşma, söyleşi ve bilgilendirme programları yapılabilir.

Kudüs'e Özgürlük Deklarasyonu: Gençlerden oluşan grupların dünya liderlerine farklı dillerde seslenerek Kudüs'e Özgürlük Deklarasyonu yayınlamaları sağlanabilir.

Fotoğraf Sergisi: Kent meydanlarında veya kültür merkezlerinde hafta boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili fotoğraf sergileri açarak bilgilendirici broşürler dağıtılabilir.

Minia Kudüs: Miraç Haftası boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerde ve halka açık ortamlarda Minia Kudüs maketi geliştirerek sergilenebilir.

Süt Dağıtımı: Miraç Gecesi Hz. Peygamber'in içecek olarak sütü seçmesi hatırasına okul, cami veya meydan gibi yerlerde süt dağıtımı yapılabilir.

Kudüs Ödülleri: Kudüs'e hizmeti geçen veya Kudüs ile ilgili çalışmalar yapan ilim adamı, akademisyen, yazar gibi şahsiyetlere muhtelif ödüller verilebilir.

Bilgi Etkinlikleri: İsra ve Miraç, Kudüs, Mescid-i Aksa Kudüs gibi başlıklar altında panel oturumları, konferanslar verilebilir.

Kitap Hediyesi: Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında yazılan kitaplardan toplu tedarik edilerek özellikle gençlere hediye edilebilir.

Hashtag Çalışması: Özel görsellerle birlikte #KudüsHaftası ve benzeri etiketlerin Türkiye ve dünya gündeminde yer alması sağlanabilir.

Sosyal Medya: Sosyal medya araçlarında hafta boyunca ilgili yazılı ve görsel içerikleri paylaşarak Kudüs'e ve Müslümanların sorumluluklarına dikkat çekilebilir.

Bilboard ve Pankart: Halkın yoğun olarak bulundukları mahallerde etkili sloganlarla billboard ve pankart çalışması yapılabilir.

Çevrimiçi Konferanslar: Çevrimiçi iletişim ortamlarından yararlanarak Türkiye'den veya dünyanın değişik yerlerinden konuşmacılarla konferanslar düzenlenebilir.

Hutbe ve Vaazlar: Cuma günü verilen hutbe ve vaazlarda Kudüs ve Mescid-i Aksa gerçeğine dikkat çekilebilir.

Kudüs Yürüyüşü: Kudüs'te yaşananlara dikkat çekmek amacıyla kentin ana yollarında meşaleler ve pankartlar eşliğinde yürüyüş yapılabilir.

Ankara Taceddin Camii ve Dergahının yanındaki parkta 26-28 Şubat tarihleri arasında bir program yapılacak. Programda Kudüs Tırı ve çadırı alanında olacak. Resim sergisi, Mescid-i Aksa tanıtımları, fikir duvarı ve çeşitli etkinliklerle Mescid-i Aksa'nın önemini ziyaretçilere anlatılacak.

Daha sonra söz alan STK temsilcileri fikir ve görüşlerini anlattılar. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir