• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tam 30 yıl bu manşet için bekledik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muhammed Şakir Hoca, 1992 yıllında yapılan İslami çalışmaları hazmedemeyen karanlık yapılar tarafından kurulan kumpaslar sonucu yakalanarak cezaevine konuldu.

Cezaevi sürecinde memleketin dört bir köşesinde zindan hayatı yaşayan Şakir, 30 yıl sonra kaldığı Diyarbakır Cezaevi'nden özgürlüğüne kavuştu.

Akşam saatlerinde Diyarbakır Cezaevi önünde dava arkadaşları ve yakınları tarafından karşılanan Şakir, gece geç saatlerde Ceylanpınar Selahattin Eyyübi Mahallesi'ndeki evine geldi.

Evinin önünde dava arkadaşları ve yakınları tarafından tekbirlerle karşılanan Şakir, 30 yıl aradan sonra büyüdüğü evden içeri girdi. Annesinin elini öpen Şakir, kendisini ziyarete gelen misafirlere teşekkür etti.

 

"30 bin yıl ömür olsa da bu dava uğruna sarf etmeye değerdir"

30 yıl sonra evine kavuşmasıyla ilgili İLKHA'a konuşan Şakir, "Allah'a hamd olsun. Her şeyin başı Allah'a hamd etmektir. Elhamdülillah, bu ev benim kaldığım, yetiştiğim, çalıştığım bir evdi. Benim evimdi. İnsan duygulu oluyor; ama Allah'u Teâlâ için bir amaç uğruna hareket etmişseniz bu birçok şeye değerdir ve anlamlıdır. 30 yıl sonra olsa da 30 bin yıl ömür olsa da bu dava uğruna sarf etmeye değerdir. Elhamdülillah, Allah'a şükrediyoruz, kavuşturdu bizi, yine annemle beraberim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir