• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Kurtulmuş: Türkiye her alanda güçlü olmak mecburiyetindedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentteki temasları kapsamında Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) "Gençlik Buluşması" programına katılan Kurtulmuş, öğrencilerle bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” konulu programda öğrencilere hitap eden Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, yaşanan bu çağın son derece önemli bir dönem olduğunu, dünyada ekonominin, siyasetin küresel anlamda güç bölgelerinin yeniden yapılandığı bir döneme şahitlik edildiğini vurguladı.

Dünyanın, siyasetin, ülkeler arasındaki ilişkilerin değiştiğini kaydeden Kurtulmuş,  dünyadaki güç merkezlerinin de yer değiştirdiğini belirtti.

Kurtulmuş, “Hayatımıza ilişkin birçok şeyi çok hızlı bir şekilde yaşıyoruz. Pandemi şartlarında ortaya çıkan değişmeler öyle görünüyor ki birçok konu eskisi gibi olmayacak. Pandemiden sonra eğitimden üretime kadar çalışma şekillerinden bir takım yeni mal ve hizmetlerin üretilmesine kadar çok farklı değişikliklerle karşı karşıya kalacağımız açıktır. Onun için bu değişimi en iyi değerlendirebilecek ülkelerden birisi Türkiye’dir. Türkiye’nin gençlerinin de yarına güçlü bir şekilde hazırlıklı olması kaçınılmazdır.” dedi.

Geleceğin ancak iddia, irade ve ahlak sahibi gençlerin üzerinde yükseleceğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“İddianız yoksa o iddiamızı yerine getirecek kararlılığımız yani çelikten bir iradeniz yoksa, bu iradeniz ile iddianızın ortaya koyduğu dünya görüşünüz ortaya koyacak hem bireysel hem de toplumsal ahlakınız yani yardımlaşma, dayanışma, işbirliği gibi hususiyetlerimiz yoksa iddialarımız kuru bir iddiadan ibaret olur. Bizim bir ayağımız yeniden güçlü bir Türkiye’yi kurmaktır. Bir diğeri ise bütün insanlığa hakkaniyeti, adaleti, dayanışmayı, vefayı daha adil bir dünyayı kurabilmek için mücadele etme kararlılığını ortaya koymaktır. Böyle olduğu takdirde önümüz açıktır.”

“Türkiye’nin önünde yeni kapılar açılıyor”

Türkiye’nin içinden geçtiği dünyanın zor döneminde çok önemli bir imkanı da yakaladığını kaydeden Kurtulmuş, “Bu imkan Türkiye’nin önünde yeni kapıların açıldığını gösteriyor. Çok daha yeni kapıların açılabileceğinin Türkiye’ye müjdesini veriyorum. Geçen sene Gaziantep’te TEKNOFEST yapıldı. On binlerce genç o şatlara rağmen buradaki TEKNOFEST’e katıldı. Geçenlerde bir ilimizi ziyaret ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız bir toplantıda bir öğretmen kardeşimiz, ‘Çocuklarımıza robotik kurslarında ufak İHA’lar ve SİHA’lar yaptırıyoruz ve Türkiye’nin böylesine ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz ama eksiklerimiz var onların da tamamlanmasını istiyoruz’ dedi. Allah’a şükrettim. Türkiye’nin bir ilçesinin lisesindeki hocanın istediği budur. Türkiye bu yüksek teknoloji imkanlarından ciddi bir şekilde yararlanacak. Çevresindeki jeopolitik, jeostratejik imkanların hepsini en güzel şekilde değerlendirecek. Türkiye’nin önünde yeni bir dönemin açıldığını ve Türkiye’nin önlenemez yükseliş döneminin başladığını görüyorum.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, daha sonra ise öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Bir öğrencinin ekonomiye ilişkin sorusuna, küresel gıda fiyatlarının aşağıya doğru geleceğini, yaz döneminde Türkiye'de ciddi turizm hareketliliğinin olacağını, enflasyonun milleti ezdirmemesi için çabaların ortaya konduğunu belirten Kurtulmuş, bu zor sürecin sona ereceğini ifade etti.

Programın ardınan Kurtulmuş ve beraberindekiler, TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyerek ORET aracını sürdü. Öğrenciler yaptığı çalışmalar hakkında Kurtulmuş’a bilgi verdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Arif Özaydın da öğrenci yemekhanesinde artık yemeklerin bir lira olduğunu bildirdi.

Programa, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Arif Özaydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir