• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kar yağışı nedeniyle ertelenen “GAPTARIM” kapılarını ziyaretçilerine açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Gaziantep Ziraat Odası’nın destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuar için geri sayım başladı.

Sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirecek olan fuarın resmi açılışı 23 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da protokolün katılımıyla gerçekleştirilecek, fuarda 130 firma ve marka temsil edilecek.

Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mersin, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Sinop’tan katılımcıları ağırlayacak olan fuarı, bölge il ve ilçelerinden de çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda, dernek üyeleri, belediyeler ve vatandaşlar ziyaret edecek.

Fuarda tarım makineleri, ekipmanları ve aksesuarları, traktör ve ekipmanları, biçerdöver, çapa makinesi ve diğer makine üretim araçları, iş makineleri, ürün işleme makineleri, ürün ambalajlama, paketleme makineleri, ürün depolama makineleri ve sistemleri, drenaj teknolojileri, sulama ekipman ve sistemleri üreticileri, tarım ilaçları ve ilaçlama malzeme ve sistemleri, gübre, organik tarım, sera, ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, iklimlendirme ve sera otomasyonu, sebze meyve fidancılığı, sera konstrüksiyon ve ekipmanları, çiçek, meyve ve sebze tohumu, bahçe ekipmanları, ekolojik tarım, multi viyol, kümes hayvanları ve kümes ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, toprak ölçüm sistemleri, süt sanayi ve tarımsal yayıncılık ürün grupları sergilenecek.

Fuarda düzenlenecek etkinlikler

Fuarda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve AKORT Fuarcılık iş birliği ile 1’inci Koyun Kırkım Yarışması düzenlenecek ve dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi, GAPTARIM Fuarı’nda meraklılarına sunulacak.

Yine Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından dört gün boyunca başta coğrafi tescil olmak üzere çeşitli konularda paneller düzenlenecek.

Dört gün süresince 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuarlar için şehir merkezinden düzenli otobüs seferleri gerçekleştirilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir