• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Evlat nöbeti 900'üncü gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yağmur altında yapılan yürüyüşe eşi Dürdane Beyoğlu ile beraber destek veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bu mücadelede kazanan Türkiye'miz ve yüreği yanan anne ve babalarımız olacak." dedi.

Eyleme katılan aileler yaptıkları konuşmalar ve taşıdıkları çarpıcı pankartlarla PKK ve siyasi uzantılarına tepki göstererek bu haklı mücadelede yanlarında olmayan siyasi parti, akademisyen ve STK'ları da eleştirdi.

PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için 3 yıldır mücadele veren aileler, eylemin 900'üncü gününde önce basın açıklaması, ardından da yürüyüş gerçekleştirdi.

Eyleme Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, bazı STK'lar ve vatandaşlar da destek verdi.

Basın açıklamasını Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu yaptı.

Beyoğlu, ailelerin yürüttüğü haklı mücadelenin tüm dünya mazlumlarına ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

Beyoğlu," Bugün aile nöbetimizin 900'üncü gününde ailelerimizin yanındayız. 264 aileye ulaştık. Bugün itibariyle 34 ailemiz evlatlarına kavuştular. Bu ailelerimizin evlat nöbetinde çok kıymetli bir yeri var. Her zaman ailelerimizin yanında olup onların destekçisiyiz. İnşallah temennimiz, duamız, gayemiz, çabamız bütün ailelerin evlatlarına kavuşmalarıdır. Tekrar söylüyoruz, sesleniyoruz, bütün dünyaya diyoruz ki çocukların yeri dağ değildir, çocukların yeri ailelerin yanıdır." dedi.

Beyoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bu çocukları dağa götürerek, çocukları dağda tutarak, zorla işkenceyle orda tutarak hiçbir yere varamazsınız. Bugün bütün dünya bunu anlamıştır ki terör bitmiştir artık. Allah'ın izniyle Türkiye'miz güçlü bir şekilde dünya ülkeleri arasında hızlı bir şekilde lider ülkeye koşuyor ve Allah'ın izniyle bu hedefe en kısa zamanda ulaşacağız. Tekrar sesleniyoruz, evlatlarımızın yeri dağ değil, evlatlarımızın yeri ailelerin yanıdır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir