• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Mahkûmların ölüme terk edildiği iddialarına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un 16 Şubat 2022 tarihinde TBMM'de dile getirdiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı "Patnos Cezaevinde son bir yılda 4 hasta mahpus yaşamını yitirmiştir. Cezaevlerinde makineye bağlı, solunum cihazına bağlı mahpuslar tahliye edilmediği gibi kullandıkları cihazlar nedeniyle astronomik faturalarla karşı karşıya kalmaktadır." iddialarına ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlü ve tutukluların sağlık şikâyetleri olması durumunda kurum aile hekimi tarafından muayeneleri yapılmakta, gerekli hallerde ileri tetkik ve tedavilerinin yapılması amacıyla Patnos Devlet Hastanesine ve çevre illerde bulunan üniversite ve şehir hastanelerine sevkleri sağlanmaktadır.

Hükümlü ve tutukluların tedavi giderleri Sağlık Bakanlığı, ilaç giderleri ise Bakanlığımız tarafından karşılanmakta olup hükümlü ve tutuklulardan ayrıca bir ücret talep edilmemektedir.

Ayrıca yapılan inceleme neticesinde; Patnos L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda son bir yıl içerisinde makine veya solunum cihazına bağlı herhangi bir hükümlü ve tutuklunun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Söz konusu iddialar kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup, gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir