• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Cezaevinde hafızlık belgesi aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kur’an-ı Kerim Hafızlık tespit törenine Vali Yardımcısı Orhan Burhan, İl Müftüsü Faruk Arvasi, Siirt Cumhuriyet Savcısı Tayyar Adanur, Cezaevi Müdürü Naci Yıldız, kurum müdürleri ve mahkumlar ile müftülük görevlileri katıldı. 3 kişilik komisyon, Siirtli tutuklu İbrahim Çetinkaya’yı ve diğer üç kişiyi hafızlık sınavına tabi tuttu. Çetinkaya`ya, coşkulu bir törenle belgesi verildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program, Ramazan Toprak Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 
 
İl Müftüsü Faruk Arvasi, Kur`an’ın bitmez tükenmez bir hazine olduğunu ifade etti. Arvasi, "Türkiye’de cezaevi şartlarında Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi gerçekten çok önemlidir. Böyle bir güzelliği kamuoyu ile paylaşmak için gelen sınav müracaatını Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı`na yazı ile bildirdik. Cezaevinde yapılması uygun görülen Hafızlık Tespit Sınavı`na, halen cezaevinde tutuklu bulunan ve 2 yılda hafız olan İbrahim Çetinkaya’yı tabi tutacağız. 35 yıllık görevim boyunca ilk defa böyle bir sınava cezaevi şartlarında şahit oldum.’’ dedi. 
 
Komisyon Başkanı, Rize Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahim Dursun, Tillo Müftüsü Mustafa Karaman ve Çarşı Camii İmamı Nevzat Dabakoğlu’ndan oluşan 3 kişilik jüri üyeleri, Tillo’da (Aydınlar) medresede okuyan 15 yaşlarındaki Abdullah Demir, Harun Karanfil ve Ümit Sarsılmaz’ı, ardından tutuklu İbrahim Çetinkaya’yı teste tabi tuttu. Hafızlar, tüm sorulara doğru cevap vererek hafızlık belgesini almaya hak kazandı. 
 
PKK davasında, yardım ve yataklıktan 18 yıl hüküm giyen İbrahim Çetinkaya, cezaevinde en güzel ve anlamlı hizmetin Kur`an-ı Kerim`i okuyup hayatında tatbik etmek olduğunu söyledi. Çetinkaya, "En önemli hayalim hafız olmaktı. Bunu başardım. İnşallah cezamı çekip tahliye olduğumda, huzurlu olarak dine hizmet etmeyi niyet ediyorum. Sabır dışında yapılacak bir şey yok. Ben dört yıl Kur’an-ı Kerim ezberledim. Çok mutluyum.” dedi.
 
E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Naci Yıldız ise böyle bir faaliyetin gerçekleşmesinden dolayı çok memnunluk duyduğunu ifade etti. Yıldız, Allah`ın ilk emrinin `Oku` olduğunu hatırlatarak, Kur’an’ın cezaevinde ezberlenmesinin büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. 
Daha sonra, programda il müftülük görevlileri def eşliğinde ilahiler söylerken, Çetinkaya`ya hafızlık belgesi verildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir