• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Tarihte bugün: 17 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1926: Medeni Kanun kabul edildi. Bu kanunla evlenme işleminin, evlendirme memuru tarafından yapılacağı hükme bağlandı. Böylece İslam hukukuna dayalı aile düzeninin yerini, İsviçre’den ithal edilen İsviçre’nin toplum yapısına göre hazırlanmış aile kanunu aldı. Kanun ithal edilirken hiçbir süzgeçten ve denetimden geçirilmeden olduğu gibi uygulandı.

1959: Dönemin Başbakanı Menderes'i Londra'ya götüren uçak, Gatwick Kasabası yakınlarında düştü. 14 kişinin öldüğü kazada Başbakan Adnan Menderes kurtuldu.

1984: İşyerlerinden işçi çıkarmak, Sıkıyönetim Komutanlığı'nın iznine bağlandı.

1993: Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in bulunduğu askeri uçak Ankara’dan havalandıktan kısa süre sonra Ankara Yenimahalle'deki PTT İşletme Merkezinin bahçesine düştü. Kazada, Bitlis ile 3 subay, 1 astsubay ve 1 PTT görevlisi hayatını kaybetti. Genelkurmay, olayın teknik bir arızadan meydana geldiğini açıkladı, ancak kamuoyunda sabotaj ihtimali üzerinde ağırlıkla duruldu.

2006: Filipinler'in Güney Leyte bölgesinde meydana gelen bir seri toprak kayması sonucu yaklaşık 1800 kişi toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

2008: Kosova, Sırbistan'dan ayrılarak tek taraflı bağımsızlık ilan etti.

2010: Birleşmiş Milletler, sivillere oluşturduğu tehlike nedeniyle eleştirilen misket bombalarının kullanılmasını yasaklayan uluslararası konvansiyona onay verdiğini açıkladı.

2016: Ankara'nın Çankaya ilçesinde PKK tarafından askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı.

2017: 2013 yılında ülkesinin bir İslam devleti olduğunu ilan eden Gambiya’nın efsane lideri Yahya Jammah batı tarafından devrildi. Yıllarca Yahya Jammah tarafından yönetilen ve 2013 yılında bir şeriat ülkesine dönüşen Gambiya, uluslararası emperyalizmin saldırılarına daha fazla direnemedi ve teslim oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir