• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Kademeli elektrik faturasında yeni düzenleme: Dernek ve vakıflar ticarethane statüsünden çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde çokça tartışılan yüksek elektrik faturaları hakkında alınan yeni kararları açıkladı.

Yakın zamanda yapılan düzenleme ile önce hane başı 150 Kilovat olarak belirlenen düşük ücretli enerji kullanımı, gelen tepkileri üzerine yeniden değerlendirilerek hane başı 210 Kilovat olarak yeniden düzenlendi.

Ticarethane olarak kullanılmayan dernek, vakıf ve cemevlerine gelen yüksek faturaların yeniden gündem olmasıyla bu kez söz konusu kurumlar ticarethane kapsamından çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üzerinde en çok konuşulan, söz söylenen ve istismar eden hususlardan birisi de enerji fiyatlarıdır. Türkiye bunun sadece fiyatını tartışabiliyorsa bunu 100 bin megawat seviyesine çıkardığımız kurulu enerji gücüne borçludur. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını harekete geçirmek suretiyle 1808'e yükselterek iletim ve dağıtım şebekelerimizin uzunluğunu 1 milyon 275 bin kilometrenin üzerine çıkarttık." dedi.

Vatandaşları daha da rahatlatacak yeni adımlar atma kararı aldıklarını belirten Erdoğan, "210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkârı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı." diye konuştu.

Daha önce rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti uyguladıklarını hatırlatan Erdoğan, güneş ve rüzgar enerjisi yatırımcılarına yüzde 30 oranında vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği sağlayacaklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir