• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Yapıcıoğlu: Sason şimdiye kadar hak ettiği hizmeti görmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da ziyaret ve temaslarına devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Sason ilçesini ziyaret etti.

 

Burada ilk olarak aşiret liderleri, kanaat önderleri ve muhtarlarla görüşen Yapıcıoğlu, daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirip halkla bir araya geldi.

Aşiret liderleri, kanaat önderleri ve muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelen Yapıcıoğlu, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Sason ilçesinin sorunlarına değinen Yapıcıoğlu, Sason’un hak ettiği hizmeti alamadığını söyledi. Hizmet noktasında Sason’un hep olumsuz manada bir ayrımcılığa uğradığını belirten Yapıcıoğlu, icra makamına geldiklerinde sorunları hızlı bir şekilde çözme noktasında bir çaba içerisine gireceklerini kaydetti.

Yapıcıoğlu, “Bir hemşeriniz, bir kardeşiniz olarak memleketin sorunları hakkında fikir ve bilgi sahibiyiz. Belki buradan bizim köyümüze gitmeye kalksak biraz zaman alacak ama yürüyerek bile gidebiliriz. O yüzden buralara yabancı değiliz.” dedi.

“Sason hak ettiği hizmeti maalesef alamıyor”

Sason’un Batman’ın en az hizmet gören ilçesi olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Belki arazi şartlarından, belki merkeze uzaklığından, belki biraz tarihinden kaynaklı ama ortada sebep her neyse hakikat şudur ki, Sason hak ettiği, layık olduğu hizmeti maalesef alamıyor.” diye konuştu.

“Rabbim fırsat verir bir gün icra makamında olursak sorunlara fiili olarak el atacağız”

Hizmet noktasında Sason’un hep olumsuz manada bir ayrımcılığa uğradığına işaret eden Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Bizde dedik ki, pozitif bir ayrımcılık yapalım hizmetin az gittiği bu ilçemize gidelim, buradaki kardeşlerimizle hem daha yakından tanışalım hem de sorunlarını birinci ağızdan kendilerinden dinleyelim. İnşallah Rabbim fırsat verir bir gün icra makamında olursak sorunlara fiili olarak el atacağız ama an itibariyle şu anda biz icra makamında değiliz. Şu anda sorunlarınızı sizin adınıza icra makamında olanlara götürüp takip etme ve çözümünü isteme durumundayız.”

“Sorunların takipçisi olacağız”

İcra makamına geldiklerinde belki ilk el atmaları gereken ilçelerden bir tanesinin Sason olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Daha önce de Sasonlu kardeşlerimizden dinledik. Sason-Muş yolu çok sık dile getirilen bir sıkıntı. Yine Kozluk-Sason arasında bir yol talebi var. Sason merkezinde imam hatip okulunun yokluğu, merkez caminin yetersizliği, Sason’un kanalizasyonun belli bir müddet yeraltından gittikten sonra dereye karışarak gitmesi sorunu, grup köy yolları sorunu, sağlık ocakları ve hemen herkesin şikayet ettiği virajlı ve dar yolların sorunu var. Bunlar çözülmesi gereken sorunlar. Bunlar ne zaman çözülür bilemiyorum ama bunların takipçisi olacağımızı söyleyebilirim.” diye konuştu.

“Bazı yerlerde sorun daha fazla var ve Sason bunlardan bir tanesidir”

Konuşmasına devam eden Yapıcıoğlu, “Sason’un bir de şöyle bir dezavantajı var. Acil bir hasta burada uzman doktor yokluğundan dolayı doktora ihtiyaç hissettiğinde yolların virajlı olmasından dolayı hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken Allah muhafaza eğer bir can kaybı yaşanırsa ihmali olan herkesin bunda bir payı vardır. Uzman doktor sıkıntısı her tarafta var ama bazı yerlerde daha fazla var ve Sason bunlardan bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

“Sorunları hızlı bir şekilde çözme noktasında bir çaba içerisine gireceğiz”

Sason’daki sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Bunlar bizim bildiğimiz ve takip etmeye çalıştığımız sorunlar. Ama şu bir gerçek; dediğim gibi Sason şimdiye kadar hak ettiği hizmet görmedi, inşallah bundan sonra görmesi konusunda ilgilileri sıkıştırmaya; Rabbim fırsat verir de icra makamına gelirsek o sorunları hızlı bir şekilde çözme noktasında bir çaba içerisine gireceğimizi söyleyebilirim.”

Konuşmasının ardından katılımcıların sorun ve taleplerini dinleyen Yapıcıoğlu, daha sonra ilçe esnafını ziyaret edip, halka bir araya geldi.

Yapıcıoğlu, taziye ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir