• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Batman İHL Bilim Fuarı'na büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen “Bilim Fuarı” Merkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

 

Batman’da İmam Hatip Lisesi tarafından ilk defa gerçekleştirilen Bilim Fuarı’nın açılışını Batman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Atalay yaptı.

 

Açılışa Şube Müdürleri Fesih Yener, Osman Veysel Özdaş, Mehmet Şirin Temiz, Memur-Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Koç, Baş komiser Nurettin Çelik, Okul Müdürü Mehmet Salih Yıldırım, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Bilim Fuarı’nın açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Atalay, çalışmada emeği geçen öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür ederek, imam hatiplilerin bundan sonraki dönemde yükselen bir yıldız olacağına inandıklarını ifade etti.

 

Açılışın ardından 26 ayrı projenin bulunduğu fuarın gezilmesine geçildi ve tek tek her standın gezilmesi sırasında öğrencilerden bilgi alındı.

 

TÜBİTAK ile işbirliği halinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin 26 ayrı projesinin yer aldığı fuar gün boyu açık kaldı.

 

Ayrıca “Geçmişten Günümüze İmam Hatip Lisesi” fotoğraf sergisi de yine fuarda yer alan bir başka bölümdü.

 

Bilim Fuarı ile birlikte çeşitli ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen hayır kermesi de gelen ziyaretçilerin bir başka uğrak yeri oldu.

 

Batman Merkez İmam Hatip Lisesi için bir ilk olan bu fuarın önümüzdeki yıllarda da düzenleneceği ve öğrencilerin çeşitli konulardaki projelerine yer verileceği ifade edildi. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir